Ο κορωνοϊός πλήττει την Disney: Απώλειες 1,4 δισ. δολ. από το κλείσιμο των θεματικών πάρκων

Ο κορωνοϊός πλήττει την Disney: Απώλειες 1,4 δισ. δολ. από το κλείσιμο των θεματικών πάρκων Facebook Twitter
0

Η Walt Disney Co εκτιμά ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο μείωσαν τα κέρδη της κατά 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια, κυρίως εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των θεματικών πάρκων.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα το «μη απαραίτητο προσωπικό» της λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι ξεκινώντας από την 19η Απριλίου θέτει σε καθεστώς άδειας τους εργαζόμενους «των οποίων οι θέσεις εργασίας δεν είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή». 

Ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το θεματικό της πάρκο στη Σανγκάη, την επόμενη εβδομάδα. Η Disney ανέφερε αναπροσαρμοσμένα κέρδη 60 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση 63% σε σύγκριση με τα κέρδη της πριν από έναν χρόνο, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ήταν λιγότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 89 σεντς ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).

Ο Ρόμπερτ Τσαπέκ διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney δήλωσε ότι η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει σταδιακά, αρχίζοντας από το πάρκο της στη Σανγκάη, το οποίο θα ανοίξει στις 11 Μαΐου.

Η Disney θα ελέγχει την είσοδο του κοινού χρησιμοποιώντας «ένα εξελιγμένο σύστημα κρατήσεων και εισόδου» ενώ θα επιβάλλει την εφαρμογή κοινωνικών αποστάσεων, αλλά και άλλων υγειονομικών προληπτικών μέτρων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απαίτηση για μάσκες προσώπου, αλλά και η θερμομέτρηση των επισκεπτών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM