Ιταλός σχεδιαστής βάζει φωτιά στην κολεξιόν των νυφικών του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα

Ιταλός σχεδιαστής βάζει φωτιά στην κολεξιόν των νυφικών του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, η πλειοψηφία των Ιταλών είναι δυσαρεστημένοι από τα περιοριστικά μέτρα που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν παρά την λήξη της πρώτης φάσης του lockdown.

Το lockdown έχει διαρκέσει στην Ιταλία περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ελάχιστοι όμως στην χώρα πανηγυρίζουν για την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύει, όπως και στην χώρα μας, από σήμερα.

Αντιθέτως, οι περισσότεροι δηλώνουν οργισμένοι και απογοητευμένοι από αυτό που αποκαλείται «ψεύτικη επανέναρξη» (της οικονομίας).

Οι Ιταλοί θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν εντός των ορίων του γεωγραφικού τους διαμερίσματος (φορώντας υποχρεωτικά μάσκα), όμως τα σχολεία, τα γυμναστήρια και ποικίλες άλλες εμπορικές δραστηριότητες θα παραμείνουν κλειστές. Τα καφέ και τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν μόνο ως takeaway, ενώ όλα τα ταξίδια εκτός περιφέρειας απαγορεύονται εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι εργασίας ή υγείας. Οι κηδείες επιτρέπονται πλέον αλλά με όριο παρισταμένων τα 15 άτομα. Οι γάμοι αντίθετα θα πρέπει να περιμένουν.

Αυτή η νέα αναβολή των γαμήλιων τελετών ήταν που έκανε την περασμένη Παρασκευή, τον Pietro Demita, γνωστό σχεδιαστή νυφικών από το Λέτσε, να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την κολεξιόν του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την βιομηχανία των γάμων στην Ιταλία.

«Έκαψα δημόσια τις δημιουργίες μου, τους καρπούς της τέχνης και του ταλέντου μου, για να στείλω ένα δυνατό μήνυμα», δήλωσε ο ίδιος στον Observer. «Έτσι κι αλλιώς, καμένα ήταν ουσιαστικά εξαιτίας των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων που έχουν επιβληθεί στη διάρκεια αυτής της κρίσης». 

Με στοιχεία από τον Guardian και βίντεο από την Repubblica 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ