Ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος δήμαρχος Φούλβιο Ντι Μπενενέτο κατέλαβε με ποσοστό 21% την δεύτερη θέση στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές της πόλης Σουλμόνα στην κεντρική περιφέρεια Αμπρούτσο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πριν από δυο εβδομάδες υπέστη έμφραγμα.

 

Το πρωτοφανές και αξιοπερίεργο αυτό αποτέλεσμα μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης εξηγώντας ότι «η νομοθεσία για τους δήμους με πάνω από 15.000 κατοίκους δεν προβλέπει αναβολή των εκλογών, ακόμη και αν λίγο πριν από την διεξαγωγή τους αποβιώσει κάποιος από τους υποψήφιους». Η Σουλμόνα έχει περίπου 25.000 κατοίκους.

 

Στον ιστότοπο Facebook, φίλοι και συναγωνιστές του Ντι Μπενεντέτο σχολίαζαν: «από εκεί πάνω θα χαμογελάς. Αυτός είναι ο ύστατος φόρος τιμής μας».

 

Αν ήταν εν ζωή, ο Ντι Μπενεντέτο θα είχε το δικαίωμα να λάβει μέρος στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Πεπίνο Ρανάλι. Στην θέση του εκλιπόντος θα λάβει μέρος ο κεντροδεξιός Λουίτζι Λα Τσίβιτα, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση καταλαμβάνοντας ποσοστό 13%.

 

Οι δυο αντίπαλοι προσπαθούν να πείσουν τους οπαδούς του Ντι Μπενεντέτο να τους προτιμήσουν. Δεν αποκλείεται όμως στενοί συνεργάτες του θανόντος να προσφύγουν στην δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των εκλογών και την διεξαγωγή νέας διαδικασίας, στην οποία θα κατέβουν με νέο υποψήφιο.

 

Πηγή: Euronews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr