Ιταλία: Οι λιγότεροι νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα, από τις 14 Μαρτίου- Μείωση και στη Γαλλία

Ιταλία: Οι λιγότεροι νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα, από τις 14 Μαρτίου- Μείωση και στη Γαλλία Facebook Twitter
EPA
0

Ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων από κορωνοϊό των τελευταίων εβδομάδων καταγράφηκε στην Ιταλία και τη Γαλλία τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς οι δύο χώρες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το πλάνο χαλάρωσης των μέτρων.

Στην Ιταλία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 260 θάνατοι από κορωνοϊό, ο χαμηλότερος απολογισμός από τις 14 Μαρτίου. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 2.324 κρούσματα, ο μικρότερος αριθμός νέων μολύνσεων από τις 20 Απριλίου. Έως τώρα, η Ιταλία έχει θρηνήσει 26.644 νεκρούς από τον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί 106.103 κρούσματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε στη La Repubblica ότι η μεταποιητική βιομηχανία θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 4 Μαΐου, ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο.

«Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περαιτέρω την καραντίνα. Θα ρισκάρουμε να υπονομεύσουμε σοβαρά την κοινωνικο-οικονομική δομή της χώρας», δήλωσε ο Κόντε, σημειώνοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα τα την υγιεινή, προτού ανοίξουν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα λεπτομερώς το πλάνο για τη χαλάρωση των μέτρων.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 242 θάνατοι από κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες, από τους οποίους 152 σε νοσοκομεία και 90 σε άλλα προνοιακά ιδρύματα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Συνολικά 22.856 είναι έως τώρα οι νεκροί από τον ιό στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, θα παρουσιάσει την Τρίτη στη Βουλή τη στρατηγική για την άρση των περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από τις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, για πρώτη φορά έχει πέσει κάτω από το 50% το ποσοστό των Γάλλων που τάσσονται υπέρ της καραντίνας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM