Ιταλία: Οι λιγότεροι νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα, από τις 14 Μαρτίου- Μείωση και στη Γαλλία

Ιταλία: Οι λιγότεροι νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα, από τις 14 Μαρτίου- Μείωση και στη Γαλλία Facebook Twitter
EPA
0

Ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων από κορωνοϊό των τελευταίων εβδομάδων καταγράφηκε στην Ιταλία και τη Γαλλία τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς οι δύο χώρες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το πλάνο χαλάρωσης των μέτρων.

Στην Ιταλία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 260 θάνατοι από κορωνοϊό, ο χαμηλότερος απολογισμός από τις 14 Μαρτίου. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 2.324 κρούσματα, ο μικρότερος αριθμός νέων μολύνσεων από τις 20 Απριλίου. Έως τώρα, η Ιταλία έχει θρηνήσει 26.644 νεκρούς από τον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί 106.103 κρούσματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε στη La Repubblica ότι η μεταποιητική βιομηχανία θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 4 Μαΐου, ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο.

«Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περαιτέρω την καραντίνα. Θα ρισκάρουμε να υπονομεύσουμε σοβαρά την κοινωνικο-οικονομική δομή της χώρας», δήλωσε ο Κόντε, σημειώνοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα τα την υγιεινή, προτού ανοίξουν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα λεπτομερώς το πλάνο για τη χαλάρωση των μέτρων.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 242 θάνατοι από κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες, από τους οποίους 152 σε νοσοκομεία και 90 σε άλλα προνοιακά ιδρύματα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Συνολικά 22.856 είναι έως τώρα οι νεκροί από τον ιό στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, θα παρουσιάσει την Τρίτη στη Βουλή τη στρατηγική για την άρση των περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από τις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, για πρώτη φορά έχει πέσει κάτω από το 50% το ποσοστό των Γάλλων που τάσσονται υπέρ της καραντίνας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM