Γάμοι μέσω Skype και Zoom στη Νέα Υόρκη: Ο κυβερνήτης υπέγραψε την απόφαση λόγω κορωνοϊού

Γάμοι μέσω Skype και Zoom στη Νέα Υόρκη: Ο κυβερνήτης υπέγραψε την απόφαση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης υπέγραψε απόφαση με την οποία επιτρέπει τους γάμους μέσω διαδικτύου, καθώς είχαν ακυρωθεί αναρίθμητες τελετές στην Πολιτεία, εξαιτίας του lockdown για τον κορωνοϊό. 

Από δω και στο εξής όμως, οι πολίτες της Νέας Υόρκης που θα θέλουν να έρθουν εις γάμου κοινωνία, θα μπορούν απλά να συμπληρώνουν μέσω διαδικτύου τις απαραίτητες αιτήσεις και οι γάμοι τους θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη, σε εικονικό περιβάλλον, μέσα από πλατφόρμες όπως το Zoom ή το Skype. Μάλιστα ο Κουόμο αστειεύτηκε πως με την απόφαση αυτή δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για όσα ζευγάρια το σκέφτονται να παντρευτούν. 

Το tweet του Κουόμο με το οποίο ανακοίνωσε ότι οι γάμοι μπορούν πια να γίνονται κανονικά, διαδικτυακά, μετά την εκτελεστική διαταγή:

«Μπορείτε να το κάνετε μέσω Zoom. Ναι ή όχι», είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση του Σαββάτου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επέκταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαΐου για την Νέα Υόρκη, όπου έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι από κορωνοϊό. 

Την απόφαση για ηλεκτρονικούς γάμους υποδέχτηκαν θετικά αρκετοί πολίτες σχολιάζοντας στα social media ενώ άλλοι επέκριναν τον Κουόμο που δεν ασχολείται πρώτα με άλλες προτεραιότητες. Ωστόσο αρκετοί μελλόνυμφοι είχαν ήδη αρχίσει να στρέφονται στο διαδίκτυο για να γιορτάσουν με φίλους τους τηλεαρραβώνες τους. 

Γάμοι μέσω Skype και Zoom στη Νέα Υόρκη: Ο κυβερνήτης υπέγραψε την απόφαση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Γάμοι μέσω Skype και Zoom στη Νέα Υόρκη: Ο κυβερνήτης υπέγραψε την απόφαση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Ο Τομ και η Ζόι για παράδειγμα, γιατροί στο επάγγελμα, συνδέθηκαν μέσω Zoom με τους συγγενείς και τους φίλους τους όταν ο γάμος τους ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού. Το ζευγάρι, παραχώρησε στο BBC βίντεο από την φιέστα, όπου οι φίλοι και οι συγγενείς τραγούδησαν, ήπιαν, διάβασαν ποιήματα και έφαγαν ό,τι είχε ο καθένας στο σπίτι του. Κάποιοι, ανταλλάζουν όρκους αιώνιας αγάπης, συνδεδεμένοι ηλεκτρονικά με τους δικούς τους, ακόμα και αν τα «μυστήρια» είναι σε ορισμένες περιπτώσεις αμιγώς συμβολικά και χωρίς καμία νομική δέσμευση.  

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η πρώτη στο κόσμο που στρέφεται στο ίντερνετ για να προσφέρει μία λύση. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι οι πολίτες θα μπορούν να παντρεύονται διαδικτυακά, και το υπουργείο Δικαιοσύνης δημιούργησε μία ειδική ιστοσελίδα όπου τα ζευγάρια μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Στην συνέχεια, λαμβάνει χώρα μια τηλε-τελετή, με τον υπεύθυνο του ληξιαρχείου και τους απαραίτητους μάρτυρες. 

Παρόμοιες προτάσεις έχουν πέσει στο «τραπέζι» και στο Κολοράντο, όπου τα ζευγάρια μπορούν να κάνουν αιτήσεις για γάμο διαδικτυακά. Στο Οχάιο, η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, π.χ όταν ένας από τους δύο μελλόνυμφους εργάζεται στον κλάδο της υγείας ή υποφέρει από κάποια σοβαρή ασθένεια. 

Οι εορτασμοί του Τομ και της Ζόι:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM