Ισπανία: Έρευνα για το αν ο πρώην πρωθυπουργός Ραχόι έσπασε την καραντίνα

Ισπανία: Έρευνα για το αν ο πρώην πρωθυπουργός Ραχόι έσπασε την καραντίνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό La Sexta
0

Οι αρχές της Ισπανίας κάνουν έρευνα για το αν ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, παραβίασε την καραντίνα, έπειτα από τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο κάνει βάδην.

Το κανάλι La Sexta πρόβαλε βίντεο στο οποίο ο Ραχόι- ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός για επτά χρόνια, έως το 2018- κάνει γρήγορο βάδην κοντά στο σπίτι του στη Μαδρίτη. Τα πλάνα είναι από την Κυριακή, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αλλά γείτονες του Ραχόι ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει βγει πολλές φορές από το σπίτι του για περπάτημα.

Από τη Μ. Δευτέρα άρθηκαν κάποιοι περιορισμοί στην Ισπανία, που αφορούσαν όμως μόνο την επιστροφή συγκεκριμένων εργαζομένων στη δουλειά τους. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 18.579 θάνατοι από τον κορωνοϊό

 

Για το ζήτημα διεξάγεται έρευνα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκάντε Μαρλάσκα. Αν διαπιστωθεί ότι υπήρξε παραβίαση της καραντίνας, θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον νόμο, συμπλήρωσε.

Ο Μαριάνο Ραχόι, που αποσύρθηκε από την πολιτική το 2018, έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για την αγάπη του για το γρήγορο βάδην. Στο πλαίσιο της καραντίνας που έχει επιβληθεί στην Ισπανία για τον κορωνοϊό, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για άθληση, παρά μόνο για ψώνια, τη βόλτα σκύλου, επίσκεψη στο γιατρό ή για την εργασία, σημειώνει η El Pais. Tα πρόστιμα κυμαίνονται από 100 έως 600 ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM