Γερμανία: «Αυτοκτόνησε» ο υπ. Οικονομικών της Έσσης -Τον βρήκαν σε γραμμές τρένου

Γερμανία: «Αυτοκτόνησε» ο υπ. Οικονομικών της Έσσης -Τον βρήκαν σε γραμμές τρένου Facebook Twitter
Νεκρός βρέθηκε ο Τόμας Σέφερ (Πηγή φωτό EPA)
3

Ο Τόμας Σέφερ, υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης στη Γερμανία βρέθηκε νεκρός, σε γραμμές τρένου. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Πολίτες εντόπισαν τη σορό του 54χρονου σε γραμμές τρένου, στην πόλη Χόχαϊμ, στην Έσση. Αρχικά, ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί, εξαιτίας της έκτασης των τραυμάτων, αναφέρει η Deutsche Welle. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, έπειτα από έρευνα που έγινε στο σημείο από την αστυνομία. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατός του προήλθε πιθανότατα από αυτοκτονία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Ο Σέφερ φέρεται να άφησε πίσω του σημείωμα, στο οποίο αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος τη ζωή του, γράφει η FAZ. Τις τελευταίες ημέρες ο 54χρονος έκανε τακτικές εμφανίσεις, ενημερώνοντας για τα μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

Ο Τόμας Σέφερ, πατέρας δύο παιδιών, ανήκε στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και ήταν υπουργός Οικονομικών της Έσσης για περίπου μια δεκαετία. Πολλοί θεωρούσαν ότι θα διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, Φόλκερ Μπουφιέ, σε περίπτωση που αυτός δεν ήταν ξανά υποψήφιος το 2023, αναφέρει η Deutsche Welle.

Ο Μπουφιέ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Σέφερ και δήλωσε ότι ο υπουργός ανησυχούσε και αγχωνόταν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η κύρια ανησυχία του ήταν αν θα κατάφερνε να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες του κόσμου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική βοήθεια. Για εκείνον, δεν υπήρχε ξεκάθαρη διέξοδος. Ήταν απογοητευμένος και αναγκάστηκε να μας αφήσει. Αυτό μας σόκαρε, με σόκαρε», δήλωσε ο Μπουφιέ.

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Συμφωνώ απολύτως.Επίσης μας θυμίζει ότι σε ορισμένες χώρες υπάρχουν σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα πολιτικοί που έχουν συναίσθηση του χρέους τους και της αποστολής τους και δεν ψάχνουν απλώς μια έξυπνη δικαιολογία για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και να συνεχίσουν χαρούμενοι την καριέρα τους
Βασικά δείχνει ότι υπάρχουν και ενσυνείδητοι πολιτικοί, όχι μόνο λαμόγια (αυτά πάντα επιβιώνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά). Κρίμα, δεν είχε χαρακτήρα για τόση αντοχή. Και σκέψου για τα χρήματα είχε τόσο άγχος. Στον αντίποδα, στην Ιταλία ή Ισπανία παρά τις χιλιάδες νεκρών δεν υπήρξε κάνα περιστατικό με κάποιον υπουργό, ούτε παραίτηση.