Ιταλία: Δεν έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα της πανδημίας, λέει ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας

Ιταλία: Δεν έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα της πανδημίας, λέει ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Facebook Twitter
Reuters: Η Ιταλία δεν έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της επιδημίας του κορωνοϊού
0

Οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό στην Ιταλία δεν έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

«Δεν έχουμε φτάσει στην κορυφή και δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Silvio Brusaferro, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο επικεφαλής της Υγείας, ωστόσο, έκανε λόγο για σημάδια επιβράδυνσης.

Ο Silvio Brusaferro είπε ότι υπήρξαν «σημάδια επιβράδυνσης» στον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν, υποδηλώνοντας ότι η κορύφωση της πανδημίας μπορεί να μην απέχει πολύ.

Οι Αρχές αναμένουν να εμφανιστεί πτωτική τάση στα νέα κρούσματα.

«Όταν ξεκινήσει η μείωση, η πορεία της θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας» δήλωσε ο Brusaferro, αναφερόμενος στο πόσο αυστηρά οι Ιταλοί θα συνεχίσουν να σέβονται τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί από τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης.

Μόλις χθες, στην Ιταλία καταγράφηκαν 662 νέοι θάνατοι και 6.153 κρούσματα σε ένα 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 80.539. Οι νεκροί συνολικά έχουν φτάσει τους 8.165, ενώ 10.361 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ