Lockdown στο Νεπάλ: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι ορειβάτες σε μεγάλο υψόμετρο

Lockdown στο Νεπάλ: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι ορειβάτες σε μεγάλο υψόμετρο Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες ορειβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορεινά μονοπάτια του Νεπάλ, σε μεγάλο υψόμετρο, εξαιτίας του lockdown εθνικής κλίμακας για την αναχαίτιση της πανδημίας κορωνοϊού

Όπως μεταδίδει το CNN, περίπου 500 πεζοπόροι σε τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά μονοπάτια αδυνατούν να επιστρέψουν, μετά το lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή την Τρίτη και θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα - σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τουριστικού Συμβουλίου του Νεπάλ, Σράντα Σρέστα. 

«Αρκετές πρεσβείες, όπως η γερμανική και η γαλλική σχεδιάζουν να στείλουν μισθωμένα αεροσκάφη (σ.σ ελικόπτερα) σε κάποιες από αυτές τις περιοχές για να διασώσουν τους ορειβάτες», παραδέχτηκε η Σρέστα. Το Συμβούλιο έθεσε σε λειτουργία μία ιστοσελίδα για να διευκολύνει τους αποκλεισμένους πεζοπόρους να επικοινωνήσουν με τις αρχές.  

Η αγγλική πρεσβεία στο Κατμαντού ζήτησε από τους Βρετανούς πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποστείλουν τις λεπτομέρειες στο προσωπικό. «Εργαζόμαστε στενά με εταιρείες και τις αρχές για να βρούμε μία λύση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το νωρίτερο δυνατό», έγραψε σε ένα Tweet της η πρεσβεία. 

Η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα την ακύρωση της ανοιξιάτικης ορειβατικής σεζόν στις κορυφές των Ιμαλαΐων εξαιτίας του κορωνοϊού, κλείνοντας μεταξύ άλλων και την υψηλότερη κορυφή του κόσμου στο βουνό Έβερεστ.

Όλες οι σχετικές άδειες οδηγών και επαγγελματιών έχουν ανακληθεί μέχρι το τέλος Απριλίου. Κάθε μία από αυτές τις άδειες κοστίζει περίπου 11.000 δολάρια στους ενδιαφερόμενους για να την αποκτήσουν. Το Νεπάλ έχει καταγράψει τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM