Κορωνοϊός: Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται στην άδεια Ρώμη για το τέλος της πανδημίας

Κορωνοϊός: Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται στην άδεια Ρώμη για το τέλος της πανδημίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος, το απόγευμα της Κυριακής, βγήκε από την κατοικία του στο Βατικάνο και περπάτησε στους δρόμους της άδειας ιταλικής πρωτεύουσας για να προσευχηθεί σε έναν σταυρό που πιστεύεται ότι έσωσε τη Ρώμη από πανώλη. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος σταμάτησε το αυτοκίνητό του κοντά στην εκκλησία Σαν Μαρτσέλο, στο κέντρο της Ρώμης, εκεί που βρίσκεται ο σταυρός για να περπατήσει προς την εκκλησία, σαν ένας προσκυνητής, ανέφερε το Βατικανό στην ανακοίνωση του. «Ο Άγιος Πατέρας προσευχήθηκε για το τέλος της πανδημίας που χτύπησε την Ρώμη και όλο τον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Ο ποντίφικας προσευχήθηκε επίσης για την ίαση των ασθενών, τη μνήμη όσων πέθαναν, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας. Ο ξύλινος σταυρός στην εκκλησία Σαν Μαρτσέλο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Πιστεύεται ότι είναι «θαυματουργός» καθώς δεν κάηκε κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε την εκκλησία στις 23 Μαΐου 1519.

Τρία χρόνια μετά τη φωτιά, κατά τη μεγάλη πανώλη της Ρώμης, ο σταυρός μεταφέρθηκε από τους πιστούς σε λιτανεία σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Η πομπή διήρκεσε 16 ημέρες, από τις 4 έως τις 20 Αυγούστου. Ο θρύλος λέει ότι η πανώλη σταμάτησε την ημέρα που ο σταυρός έφθασε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Από το 1600 και μετά η πομπή επαναλαμβάνεται κάθε Ιωβηλαίο έτος.

Κορωνοϊός: Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται στην άδεια Ρώμη για το τέλος της πανδημίας Facebook Twitter
ΕΡΑ

Λίγο πριν ο Πάπας προσευχηθεί στον «θαυματουργό» σταυρό, μετέβη στην βασιλική εκκλησία της Ρώμης Σάντα Μαρία Ματζιόρε, για να γονατίσει μπροστά στην εικόνα της Παρθένου και να προσευχηθεί ζητώντας να μεσολαβήσει υπέρ του τέλος της επιδημίας. Αποτελεί μία από τις αγαπημένες του εικόνες καθώς προσεύχεται εκεί πριν και μετά από κάθε του ταξίδι αλλά και πριν από μεγάλα γεγονότα.

Κορωνοϊός: Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται στην άδεια Ρώμη για το τέλος της πανδημίας Facebook Twitter
ΕΡΑ


Κορωνοϊός: Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται στην άδεια Ρώμη για το τέλος της πανδημίας Facebook Twitter
ΕΡΑ

Στην εικόνα αυτή προσευχήθηκε το 1837 ο Πάπας Γρηγόριος ΧVI σε μία προσπάθεια να σταματήσει η επιδημία χολέρας που είχε πλήξει τη Ρώμη, σύμφωνα με το Βατικανό. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ