Βατικανό: Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην πλατεία του Αγ. Πέτρου - Λόγω κορωνοϊού

Βατικανό: Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην πλατεία του Αγ. Πέτρου - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Χωρίς την παρουσία πιστών θα πραγματοποιηθούν όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε μία προσπάθεια συγκράτησης της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Η απόφαση αυτή θεωρείται άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία του Βατικανού όπου παραδοσιακά οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο.

«Εξαιτίας της τρέχουσας, διεθνούς υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία πιστών», ανέφερε το Βατικανό.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρίνιζεται ότι «ως τις 12 Απριλίου» όλες οι προσευχές και οι λειτουργίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα μεταδίδονται ζωντανά από τον επίσημο ιστότοπο Vatican News, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να παρίστανται σε αυτές.


Δεν έχει γίνει γνωστό πώς ακριβώς θα διεξαχθούν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι αξιωματούχοι του Βατικανού μελετούν τρόπους διεξαγωγής μόνο σε εσωτερικούς χώρους - μεταξύ αυτών η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η Καπέλα Σιστίνα - με μικρή εκπροσώπηση, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.


Η Μεγάλη Εβδομάδα φιλοξενεί σειρά τελετών και λειτουργιών χοροσταντούντος του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου - μεταξύ αυτών η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής που τα τελευταία χρόνια τελείται στο Κολοσσαίο.

Η Ιταλία είναι η χειρότερα πληττόμενη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 1.141 νεκρούς και πάνω από 21.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα - εκ των οποίων τα 3.500 τις τελευταίες 24 ώρες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/NYT/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM