Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας Facebook Twitter
EPA
0

Τη στήριξή της και την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, για το μεταναστευτικό, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, στο Βερολίνο.

«Τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανθρώπους που είναι απελπισμένοι και θέλουν να φύγουν, πολλούς που ζητούν άσυλο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. «Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξή μας», ανέφερε. «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι αυτή που της προκαλεί ειδικές και ιδιαίτερες προκλήσεις. Βρίσκεται στο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για όλη την Ευρώπη» είπε η Άνγκελα Μέρκελ. 

«Το 2019 είχαμε 6 δισ. που εξήχθησαν στην Ελλάδα από τη Γερμανία και είχαμε εισαγωγές περίπου 2 δισ. δολάρια εκεί υπάρχει δυνατότητα αύξησης», συμπλήρωσε. Η Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποσχέθηκε  ότι επισκεφθεί τη φετινή ΔΕΘ, όπου η Γερμανία είναι το 2020 τιμώμενη χώρα.

 

Μητσοτάκης: Ελλάδα και ΕΕ δεν εκβιάζονται από κανέναν

 

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκβιάζονται από κανέναν, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και διακήρυξε τη βούληση και την δυνατότητα της Ελλάδας και της ΕΕ να διαφυλάξουν τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την εθνική και την ευρωπαϊκή κυριαρχία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο και ευχαρίστησε την Ευρώπη, αλλά και πολλά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, για την έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης τους σε αυτή την συγκυρία.

«Καιρός να αποδείξουν όλοι ότι εννοούν και ότι επιδιώκουν τη σοβαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», συμπλήρωσε, με το βλέμμα στις επικείμενες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM