Τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ θύμα του κοροναϊού - Σε «καραντίνα» στην Ιαπωνία

Τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ θύμα του κοροναϊού - Σε «καραντίνα» στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

«Θύμα» του κοροναϊού έγινε ένα από τα αριστουργήματα του Βαν Γκογκ που ταξίδεψε από το Λονδίνο στο Τόκιο.

Τα Ηλιοτρόπια τού Ολλανδού ζωγράφου, στο παρθενικό τους ταξίδι εκτός Ευρώπης, θα μπουν αναγκαστικά σε «καραντίνα», αθέατα από τα βλέμματα θαυμασμού των φιλότεχνων, αφού το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα εθνικά μουσεία τέχνης για δύο εβδομάδες λόγω της επιδημίας του Covid-19.

Ο πίνακας θα εκτίθετο - μαζί με άλλα 60 έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου - στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο. Η έκθεση επρόκειτο να ανοίξει για το κοινό στις 3 Μαρτίου. Ωστόσο, μετά τη σχετική απόφαση του υπουργείου, οι λάτρεις του Βαν Γκογκ θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έως τις 16 του ίδιου μήνα - οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν ή όχι τα μουσεία, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας.

Στο μεταξύ, τα έργα τέχνης θα παραμείνουν στο τμήμα καραντίνας του ιαπωνικού μουσείου - σε ένα ολιγοήμερο διάλειμμα, μετά από δεκαετίες στο επίκεντρο, από τις «στρατιές» των θαυμαστών τους.

«Διαβουλευόμαστε διαρκώς με τους συνεργάτες μας. Ευελπιστούμε πως η έκθεση θα είναι εφικτό να ανοίξει τις 17 Μαρτίου, ή όσο πιο σύντομα γίνεται μετά από εκείνη την ημερομηνία» τονίζεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου.

Η Ιαπωνία έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού. Ο πρωθυπουργός Σίτζο Άμπε ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων έως το τέλος Μαρτίου - κίνηση που επηρεάζει 13 εκατομμύρια μαθητές.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του ιού στη χώρα. Μία γυναίκα στα 40 της, μάλιστα, από την Οσάκα λέγεται πως διαγνώστηκε θετική στον ιό για δεύτερη φορά, ενώ είχε αναρρώσει.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM