Κοροναϊός: Το Ιράκ έκλεισε τα σύνορά του στο Ιράν μετά τα κρούσματα στη χώρα

Κοροναϊός: Το Ιράκ έκλεισε τα σύνορά του στο Ιράν μετά τα κρούσματα στη χώρα Facebook Twitter
EPA
0

Το Ιράκ έκλεισε τα συνοριακά του περάσματα για τους Ιρανούς πολίτες, για τρεις μέρες από σήμερα, εξαιτίας των φόβων για τον κοροναϊό, μετέδωσε το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η απόφαση ελήφθη μετά την αναστολή πτήσεων των ιρακινών αερογραμμών προς το Ιράν.

Δύο Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον κινεζικό ιό πέθαναν χθες, Τετάρτη, ενώ τρία ακόμη κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Υγείας.

Η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, ανέφερε νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας όμως ότι οι λοιμώξεις εκτός της χώρας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν. «Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

Μέχρι στιγμής, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε στο Ιράν, ανέφερε ο Γκεμπρεγεσούς.

Όπως είπε, ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μικρός συγκριτικά με τα περίπου 75.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτό ενδέχεται να μην παραμείνει το ίδιο για πολύ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM