Εάν μετακινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ποδήλατο ή με τα πόδια στη Βιέννη, μπορείτε να απολαύσετε εκτός από τον καθαρό αέρα και την άσκηση, δωρεάν εισιτήρια για την όπερα και μουσεία.

 

Συνολικά 1.000 χρήστες θα συμμετέχουν σε δοκιμή της νέας εφαρμογής για smartphone από τις 26 Φεβρουαρίου. Εάν η δοκιμασία των έξι μηνών είναι επιτυχής, η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύτερο κοινό το φθινόπωρο.

 

Η εφαρμογή λειτουργεί μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης που αναγνωρίζει τον τρόπο μεταφοράς που χρησιμοποιείται και υπολογίζει την εξοικονόμηση CO2 σε σύγκριση με τη χρήση αυτοκινήτου για μετακινήσεις. Οι χρήστες θα ανταμείβονται με δωρεάν εισιτήρια μέσα από σύστημα συγκέντρωσης πόντων. «Θέλουμε να ανταμείψουμε τη μείωση του CO2 με μια πολιτισμική εμπειρία», δήλωσε ο Peter Hanke, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βιέννης, σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της νέας εφαρμογής, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν πόντους όποτε μετακινούνται χωρίς αυτοκίνητα.

 

Οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα κουπόνι μόλις εξοικονομήσουν 20 κιλά διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που θα επιτευχθεί εάν ένας μέσος κάτοικος εντός των ορίων της πόλης μετακινηθεί χωρίς αυτοκίνητο για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους επικεφαλής του πρότζεκτ. Το κουπόνι αντιστοιχεί σε δωρεάν εισιτήρια σε τέσσερα συμμετέχοντα πολιτιστικά ιδρύματα. Το Μουσείο Βιέννης, ένας χώρος τέχνης, ένα θέατρο και ένας χώρος συναυλιών συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Στην αρχική δοκιμαστική φάση, τα συμμετέχοντα ιδρύματα δεν θα αποζημιωθούν. Η Βιέννη, με 1,8 εκατομμύρια κατοίκους, είναι γνωστή για την αποτελεσματική δημόσια συγκοινωνία. Οι ετήσιες κάρτες ταξιδιών για τις δημόσιες συγκοινωνίες κοστίζουν μόνο ένα ευρώ την ημέρα και πλέον ξεπερνούν τα αυτοκίνητα στην πόλη.

 

Mε πληροφορίες από Independent/ City Lab

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr