Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Λουίτζι Ντι Μάιο - Τέλος από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Λουίτζι Ντι Μάιο - Τέλος από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων Facebook Twitter
0

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα το απόγευμα, την παραίτησή του από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων.

«Για τα Πέντε Αστέρια έφτασε η στιγμή της επανίδρυσης. Τα τελευταία δέκα χρόνια αλλάξαμε πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ζήσουμε την περίοδο αυτή, με ελπίδα και αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Ντι Μάιο. «Δεν μπορούν να μας κρίνουν μετά από μόλις είκοσι μήνες διακυβέρνησης. Πρέπει να κριθούμε ύστερα από την ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ντι Μάιο αναγνώρισε ότι μέρος των ψηφοφόρων μπορεί να απογοητεύθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι «οι ουσιαστικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε λίγους μήνες». Κατηγόρησε, δε, μέρος των στελεχών του κινήματός του ότι «πολλές φορές εργάσθηκαν με κύριο στόχο την προβολή τους».

«Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης των πολιτικών και οικονομικών αναλυτών», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών. Δήλωσε, επίσης, ότι «το κίνημά του θα συνεχίσει να αποτελεί μια βασική πυξίδα για τους πολίτες» και ότι «η πορεία των Πέντε Αστέρων είναι μακρά, και προβλέπει την διαρκή ανάπτυξή του».

Οι αναλυτές, όμως, υπογραμμίζουν ότι η παραίτηση του Ντι Μάιο οφείλεται στην συνεχή μείωση των ποσοστών των Πέντε Αστέρων και στην πιθανή κατακόρυφη πτώση των ποσοστών τους, στις τοπικές εκλογές στις περιφέρειες της Καλαβρίας και της Εμίλια Ρομάνια, την ερχόμενη Κυριακή.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί, τώρα, αν το κίνημα που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο θα καταφέρει πράγματι να ανανεωθεί και να ανακόψει την φθίνουσα πορεία, στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM