Στην κορεατική χερσόνησο έχουν πολύ σοβαρά θέματα για να ασχοληθούν. Κι όμως, το μουστάκι του Αμερικανού πρέσβη φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε τεράστιο ζήτημα.

 

Ο Χάρι Χάρις είναι πρώην ναύαρχος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Ο πατέρας του ήταν Αμερικανός και η μητέρα του Γιαπωνέζα. Είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, αλλά το μουστάκι του θυμίζει σε πολλούς την εποχή της ιαπωνικής κυριαρχίας.

 

Η κριτική για την εμφάνιση του Χάρις ξεκίνησε λίγο μετά τον διορισμό του, τον Ιούλιο του 2018. Και έπειτα από τόσον καιρό, ακόμα καλά κρατεί, αφού κάποιοι σχολιάζουν ότι την εποχή της ιαπωνικής κατοχής και οι 8 Ιάπωνες κυβερνήτες είχαν μουστάκι.


Γιατί άφησε μουστάκι ο πρέσβης


Το μουστάκι συζητιέται τόσο, που σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα Korea Times ο Χάρι Χάρις εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει αυτή την αλλαγή, έπειτα από 40 χρόνια που έζησε ως καλοξυρισμένος αξιωματικός του ναυτικού.


Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι αποφάσισε να αφήσει μουστάκι για να σηματοδοτήσει την έναρξη της διπλωματικής καριέρας του. «Ήθελα να κάνω μια αλλαγή. Προσπάθησα να ψηλώσω, δεν μπορούσα να το κάνω. Προσπάθησα να γίνω νεότερος, δεν γινόταν. Αλλά μπορούσα να αφήσω μουστάκι, οπότε έκανα αυτό», είπε, απαντώντας με χιούμορ.

 

 

Για τον 63χρονο, ο λόγος των αντιδράσεων είναι η καταγωγή του. «Το μουστάκι μου για κάποιο λόγο έχει γίνει αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος εδώ. Με έχουν επικρίνει, ιδιαίτερα στα social media, εξαιτίας της καταγωγής μου, επειδή είμαι Ιαπωνο-αμερικανός», είπε. «Είμαι αυτός που είμαι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε απόφαση που λαμβάνω βασίζεται στο γεγονός πως είμαι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κορέα και όχι ο Ιαπωνο-αμερικανός πρεσβευτής», ανέφερε ακόμη.

 


Όσο για το αν θα ξυρίσει το μουστάκι του, δεν φαίνεται ότι έχει πρόθεση να το κάνει. «Θα πρέπει να με πείσετε ότι με κάποιο τρόπο το μουστάκι αντιμετωπίζεται με τρόπο που βλάπτει τις σχέσεις μας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.


Με πληροφορίες από τον Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr