ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το μουστάκι του Αμερικανού πρέσβη τρελαίνει τους Νοτιοκορεάτες –Για ποιο λόγο

Το μουστάκι του Αμερικανού πρέσβη τρελαίνει τους Νοτιοκορεάτες –Για ποιο λόγο Facebook Twitter
Το μουστάκι του Χάρι Χάρις εκνευρίζει τους Νοτιοκορεάτες (Πηγή φωτό: EPA)
0

Στην κορεατική χερσόνησο έχουν πολύ σοβαρά θέματα για να ασχοληθούν. Κι όμως, το μουστάκι του Αμερικανού πρέσβη φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε τεράστιο ζήτημα.

Ο Χάρι Χάρις είναι πρώην ναύαρχος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Ο πατέρας του ήταν Αμερικανός και η μητέρα του Γιαπωνέζα. Είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, αλλά το μουστάκι του θυμίζει σε πολλούς την εποχή της ιαπωνικής κυριαρχίας.

Η κριτική για την εμφάνιση του Χάρις ξεκίνησε λίγο μετά τον διορισμό του, τον Ιούλιο του 2018. Και έπειτα από τόσον καιρό, ακόμα καλά κρατεί, αφού κάποιοι σχολιάζουν ότι την εποχή της ιαπωνικής κατοχής και οι 8 Ιάπωνες κυβερνήτες είχαν μουστάκι.


Γιατί άφησε μουστάκι ο πρέσβης


Το μουστάκι συζητιέται τόσο, που σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα Korea Times ο Χάρι Χάρις εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει αυτή την αλλαγή, έπειτα από 40 χρόνια που έζησε ως καλοξυρισμένος αξιωματικός του ναυτικού.


Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι αποφάσισε να αφήσει μουστάκι για να σηματοδοτήσει την έναρξη της διπλωματικής καριέρας του. «Ήθελα να κάνω μια αλλαγή. Προσπάθησα να ψηλώσω, δεν μπορούσα να το κάνω. Προσπάθησα να γίνω νεότερος, δεν γινόταν. Αλλά μπορούσα να αφήσω μουστάκι, οπότε έκανα αυτό», είπε, απαντώντας με χιούμορ.

Για τον 63χρονο, ο λόγος των αντιδράσεων είναι η καταγωγή του. «Το μουστάκι μου για κάποιο λόγο έχει γίνει αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος εδώ. Με έχουν επικρίνει, ιδιαίτερα στα social media, εξαιτίας της καταγωγής μου, επειδή είμαι Ιαπωνο-αμερικανός», είπε. «Είμαι αυτός που είμαι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε απόφαση που λαμβάνω βασίζεται στο γεγονός πως είμαι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κορέα και όχι ο Ιαπωνο-αμερικανός πρεσβευτής», ανέφερε ακόμη.


Όσο για το αν θα ξυρίσει το μουστάκι του, δεν φαίνεται ότι έχει πρόθεση να το κάνει. «Θα πρέπει να με πείσετε ότι με κάποιο τρόπο το μουστάκι αντιμετωπίζεται με τρόπο που βλάπτει τις σχέσεις μας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.


Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ