Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη Τραμπ - Στη Γερουσία το αίτημα καθαίρεσής του

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη Τραμπ - Στη Γερουσία το αίτημα καθαίρεσής του Facebook Twitter
Με τη διαβίβαση στη Γερουσία της πρότασης καθαίρεσης τού Τραμπ, ανοίγει στις ΗΠΑ ο δρόμος για τη δίκη - EPA
0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των δύο άρθρων παραπομπής ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου.


"Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία", τόνισε πριν από τη ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής η Δημοκρατική πρόεδρος Νάνσι Πελόζι.

Με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, η Βουλή, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο κομματικές γραμμές, επίσης ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών βουλευτών - κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής.

Ο Σιφ, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής έρευνας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί κι η οποία απήγγειλε τον Δεκέμβριο τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Οι προκαταρκτικές ενέργειες στη δίκη στην Γερουσία αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει πιθανότατα την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ.

«Απάτη» καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε σήμερα μια «απάτη» μετά την ανακοίνωση από τους Δημοκρατικούς της ομάδας των κατηγόρων, που θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της δίκης του με το αίτημα της καθαίρεσης ενώπιον της Γερουσίας. «Άλλη μια απάτη ενορχηστρωμένη από τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα» έγραψε σε ένα tweet λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την ίδια ώρα, η Στέφανι Γκρίσαμ, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, επανέλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν «έκανε τίποτα κακό».  «Ανυπομονεί να επωφεληθεί στη Γερουσία από τα δικαιώματα που η Πελόζι και οι Δημοκρατικοί της Βουλής του αρνήθηκαν και αναμένει να απαλλαγεί πλήρως», σημείωσε σε ένα δελτίο Τύπου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM