Πακιστάν: Ζωντανή βρέθηκε 12χρονη που παρέμεινε θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες

Πακιστάν: Ζωντανή βρέθηκε 12χρονη που παρέμεινε θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες Facebook Twitter
0

Μια 12χρονη βρέθηκε σήμερα ζωντανή, έχοντας παραμείνει θαμμένη για 18 ώρες κάτω από όγκους χιονιού, αφού χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το πατρικό της.

Η Σαμίνα Μπίμπι ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο, που είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλάϊων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. Η Σαμίνα ήταν μεταξύ των τυχερών.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί», είπε στο Ρόιτερς από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ, όπου εκείνη και δεκάδες άλλοι τραυματίες νοσηλεύονται, μετά την αεροδιακομιδή τους εκτός της πληγείσας περιοχής.

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα. Αφού την ανέσυραν από το χιόνι, η Σαχνάζ είπε η ίδια και ο αδελφός της Ιρσχάντ Αχμάντ είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβρισκαν τη Σαμίνα ζωντανή.

Όπως αφηγείται το κορίτσι, δεν μπορούσε να κοιμηθεί αναμένοντας κάποιον να τη σώσει. Έσπασε το πόδι της και έβγαζε αίμα από το στόμα της.

Για την οικογένεια, η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί. «Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν εκεί.

Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή. «Συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη» σημείωσε η Σαχνάζ.


Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι, στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100. Από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις. Άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ινδικό τμήμα της κοιλάδας του Κασμίρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM