Πακιστάν: Ζωντανή βρέθηκε 12χρονη που παρέμεινε θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες

Πακιστάν: Ζωντανή βρέθηκε 12χρονη που παρέμεινε θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες Facebook Twitter
0

Μια 12χρονη βρέθηκε σήμερα ζωντανή, έχοντας παραμείνει θαμμένη για 18 ώρες κάτω από όγκους χιονιού, αφού χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το πατρικό της.

Η Σαμίνα Μπίμπι ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο, που είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλάϊων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. Η Σαμίνα ήταν μεταξύ των τυχερών.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί», είπε στο Ρόιτερς από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ, όπου εκείνη και δεκάδες άλλοι τραυματίες νοσηλεύονται, μετά την αεροδιακομιδή τους εκτός της πληγείσας περιοχής.

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα. Αφού την ανέσυραν από το χιόνι, η Σαχνάζ είπε η ίδια και ο αδελφός της Ιρσχάντ Αχμάντ είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβρισκαν τη Σαμίνα ζωντανή.

Όπως αφηγείται το κορίτσι, δεν μπορούσε να κοιμηθεί αναμένοντας κάποιον να τη σώσει. Έσπασε το πόδι της και έβγαζε αίμα από το στόμα της.

Για την οικογένεια, η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί. «Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν εκεί.

Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή. «Συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη» σημείωσε η Σαχνάζ.


Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι, στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100. Από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις. Άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ινδικό τμήμα της κοιλάδας του Κασμίρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM