Πακιστάν: Ζωντανή βρέθηκε 12χρονη που παρέμεινε θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες

Πακιστάν: Ζωντανή βρέθηκε 12χρονη που παρέμεινε θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες Facebook Twitter
0

Μια 12χρονη βρέθηκε σήμερα ζωντανή, έχοντας παραμείνει θαμμένη για 18 ώρες κάτω από όγκους χιονιού, αφού χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το πατρικό της.

Η Σαμίνα Μπίμπι ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο, που είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλάϊων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. Η Σαμίνα ήταν μεταξύ των τυχερών.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί», είπε στο Ρόιτερς από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ, όπου εκείνη και δεκάδες άλλοι τραυματίες νοσηλεύονται, μετά την αεροδιακομιδή τους εκτός της πληγείσας περιοχής.

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα. Αφού την ανέσυραν από το χιόνι, η Σαχνάζ είπε η ίδια και ο αδελφός της Ιρσχάντ Αχμάντ είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβρισκαν τη Σαμίνα ζωντανή.

Όπως αφηγείται το κορίτσι, δεν μπορούσε να κοιμηθεί αναμένοντας κάποιον να τη σώσει. Έσπασε το πόδι της και έβγαζε αίμα από το στόμα της.

Για την οικογένεια, η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί. «Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν εκεί.

Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή. «Συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη» σημείωσε η Σαχνάζ.


Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι, στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100. Από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις. Άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ινδικό τμήμα της κοιλάδας του Κασμίρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM