Κρίσιμη μέρα στο Παλάτι - Το πρώτο τετ-α-τετ Βασίλισσας, Μέγκαν και Χάρι

Κρίσιμη μέρα στο Παλάτι - Το πρώτο τετ-α-τετ Βασίλισσας, Μέγκαν και Χάρι Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Σάντριγχαμ τη Δευτέρα για τις πρώτες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, σχετικά με τους μελλοντικούς ρόλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ.

Οι αξιωματούχοι του παλατιού, είπαν στο BBC ότι στη συνάντηση θα παραστούν ο Κάρολος, ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να συμμετάσχει μέσω τηλεφώνου από τον Καναδά.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα επιτευχθεί κάποιο συμπέρασμα στη συνεδρίαση, αλλά θεωρείται κρίσιμη, μεταδίδει το BBC. O βασιλικός ανταποκριτής του BBC δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι συνομιλίες θα φέρουν το «επόμενο βήμα» στο δρόμο για τον καθορισμό της νέας σχέσης του ζευγαριού με τη βασιλική οικογένεια - σύμφωνα με την επιθυμία της Βασίλισσας να βρεθεί λύση μέσα σε λίγες μέρες. Πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «τρομερά εμπόδια» για να ξεπεραστούν.
 

Κατά το ρεπορτάζ, το πιο περίπλοκο ζήτημα θα είναι να συμφωνήσουν την οικονομική θέση του ζευγαριού, καθώς Μέγκαν και Χάρι, στη δήλωσή τους την Τετάρτη, είπαν ότι σκοπεύουν να αποχωρήσουν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Το ζευγάρι δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να χωρίσει το χρόνο του μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, ενώ και οι δύο ανέφεραν ότι «συνεχίζουμε να τιμούμε το καθήκον μας απέναντι στη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις πατρίδες μας». Είναι πιθανό να υπάρξουν φορολογικές επιπτώσεις σε οποιαδήποτε απόφαση να βρίσκονται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα θέλει να θέσει αυστηρά πρωτόκολλα.

Η συγκέντρωση της Δευτέρας στο κτήμα της βασίλισσας στο Νόρφολκ, που περιγράφεται ως «σύνοδος Σάντριγχαμ», θα είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης θα έρθει αντιμέτωπη με τον Χάρι μετά την ανακοίνωση που αιφνιδίασε και λέγεται πως θύμωσε το Παλάτι. Αν φτάσουν σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνος για την εφαρμογή της.

Λέγεται μάλιστα πως η βασιλική διάσκεψη κορυφής της Δευτέρας μπορεί να μην είναι η τελευταία τέτοια συγκέντρωση που απαιτείται για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά ήδη έχουν σχεδιαστεί και θα παρουσιαστούν αρκετά συγκεκριμένες προτάσεις για τον Πρίγκιπα Χάρι και το Μέγκαν. Μεταξύ αυτών είναι ζητήματα όπως η χρηματοδότηση και η σύνδεση μεταξύ του παλατιού και της νέας οργάνωσης που θέλει να ιδρύσει το ζευγάρι. Η κατάργηση της τρέχουσας σχέσης είναι ήδη περίπλοκη. αλλά η δημιουργία μιας νέας σχέσης ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολη, γράφει το BBC.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM