Οδηγός παρέσυρε παιδιά κοντά σε σχολείο του Πεκίνου – Νοσηλεύονται τραυματίες

Οδηγός παρέσυρε παιδιά κοντά σε σχολείο του Πεκίνου – Νοσηλεύονται τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Ένα αυτοκίνητο χτύπησε άγνωστο αριθμό παιδιών κοντά σε δημοτικό σχολείο στην περιφέρεια Μιγιούν του Πεκίνου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, σε μικρή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο Μιγιούν Νο. 1, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου της κινεζικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία έκανε λόγο για «λανθασμένο χειρισμό» του οχήματος, χωρίς να διευκρινίσει εάν πρόκειται για δυστύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των τραυματιών, ωστόσο νοσοκομεία της περιοχής επιβεβαίωσαν πως νοσηλεύουν παιδιά που τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Κατάστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν σε τοπικά μέσα ότι πολλά παιδιά βρέθηκαν στο έδαφος μετά τη σύγκρουση, ενώ φωτογραφίες και βίντεο από τη σκηνή αποσύρθηκαν γρήγορα από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στα πλάνα φαίνονται αρκετά παιδιά να κείτονται στο έδαφος και ένα αυτοκίνητο ακινητοποιημένο μετά από πρόσκρουση σε δένδρο.

Τα τελευταία χρόνια, στην Κίνα έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα περιστατικά επιθέσεων με οχήματα ή μαχαίρια, συχνά σε περιοχές κοντά σε σχολεία. Οι δράστες, σύμφωνα με τις αρχές, παρουσιάζουν συχνά ψυχολογικά προβλήματα ή δρουν με εκδικητικά κίνητρα.

Η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να περιορίσει τη δημόσια διάδοση πληροφοριών γύρω από τέτοια περιστατικά, φοβούμενη το ενδεχόμενο απομίμησης.

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM