Ιράκ: Το Ιράν μάς είχε ενημερώσει για την πυραυλική επίθεση στις αμερικανικές βάσεις

Ιράκ: Το Ιράν μάς είχε ενημερώσει για την πυραυλική επίθεση στις αμερικανικές βάσεις Facebook Twitter
0

Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του.

Επιπλέον πρόσθεσε πως σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δεχόντουσαν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

«Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες», ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

«Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM