Πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένος απολογισμός από το περιστατικό πυροβολισμών στο κέντρο της Μόσχας στη Ρωσία.

Το δίκτυο REN-TV μεταδίδει πως οι νεκροί είναι δύο, ωστόσο, η FSB έχει επιβεβαιώσει μόνο ένα θύμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως «ο ύποπτος έχει εξουδετερωθεί» και ερευνάται η ταυτότητά του. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. 

Νεκρός φέρεται να είναι αξιωματικός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας FSB που κάνει λόγο για έναν δράστη, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για τρεις ενόπλους σε κτίριο της. Μία έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της FSB, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Όλα ξεκίνησαν 6 μ.μ. τοπική ώρα, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ με όπλο τύπου καλάσνικοφ ή saiga. Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το Sputnik, ανέφερε ότι ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, τον οποίο ακολούθησαν πυροβολισμοί.  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria, ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια». Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη γύρω περιοχή, σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, και ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ