Αυστραλία: Έκλεψαν 25.000 λίτρα πόσιμου νερού εν μέσω ακραίας ξηρασίας και πυρκαγιών

Αυστραλία: Έκλεψαν 25.000 λίτρα πόσιμου νερού εν μέσω ακραίας ξηρασίας και πυρκαγιών Facebook Twitter
«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την κλοπή 25.000 λίτρων πόσιμου νερού από έναν κοινοτικό χώρο της Νέας Νότιας Ουαλίας, Αυστραλός αξιωματούχος
0

Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά την κλοπή 25.000 λίτρων πόσιμου νερού από έναν κοινοτικό χώρο της Νέας Νότιας Ουαλίας, περιοχή που πλήττεται από ακραία ξηρασία και πυρκαγιές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες, που επέβαιναν σε ένα βυτιοφόρο και σε ένα ημιφορτηγό, έκλεψαν περίπου 25.000 λίτρα πόσιμου νερού από έναν κοινοτικό χώρο στην πόλη Μεργουιλάμπαχ στη βόρεια ακτή της πολιτείας.

«Αυτού του είδους η κλοπή είναι απαράδεκτη. Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό και καλεί όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει», τόνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής, Λουκ Άρθουρς που, δεδομένων της ακραίας ξηρασίας, χαρακτήρισε την κλοπή «σοκαριστική».

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους από τον Νοέμβριο, έχουν αποτεφρώσει σχεδόν δέκα εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και γεωργικής γης και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 400 σπίτια.

Το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, «πνίγηκε» από τον τοξικό καπνό αυτήν την εβδομάδα και η ποιότητα του αέρα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, γεγονός που προκάλεσε λαϊκή οργή και πολιτικές πιέσεις προς την κυβέρνηση για ανάληψη άμεσης δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ενώ η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες εκδήλωσης κάποιων από τις φωτιές, πυροσβέστες και επιστήμονες αποδίδουν τις πυρκαγιές κυρίως στην αύξηση της θερμοκρασίας και την τριετή περίοδο ξηρασίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ