Ιράν: Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε περιορισμένη ζημιά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ιράν: Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε περιορισμένη ζημιά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις Facebook Twitter
Φωτ. πυρηνικές εγκαταστάσεις Ιράν / X
0

Για περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Φορντό, κάνει λόγο το Ιράν σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Μετά τις σφοδρές συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στη χώρα, τώρα η ιρανική κρατική υπηρεσία κάνει λόγο για περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της στο Φορντό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA, που επικαλείται εκπρόσωπο της υπηρεσίας ατομικής ενέργειας της χώρας, δεν υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση.

«Υπήρξε περιορισμένη ζημιά σε ορισμένες περιοχές στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού του Φορντό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Μπεχρούζ Καμαλβαντί.

«Είχαμε ήδη μεταφέρει εκτός σημαντικό μέρος του εξοπλισμού και των υλικών, και δεν υπήρξε εκτεταμένη ζημιά και δεν υπάρχουν ανησυχίες για μόλυνση», κατέληξε.

Σημειώνεται πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνεται επικίνδυνα, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, με το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας να είναι στραμμένο στη Μέση Ανατολή.

Ισραήλ - Ιράν: Στα καταφύγια οι πολίτες στο Τελ Αβίβ και εκατοντάδες νεκροί στην Τεχεράνη

Από το πρωί του Σαββάτου, πλήθος πολιτών επιστρέφει στα καταφύγια προκειμένου να προστατευτεί από τις ισχυρές εκρήξεις λόγω των συνεχιζόμενων ιρανικών επιθέσεων.

Υπενθυμίζεται πως στο Τελ Αβίβ, οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν δυο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλη μια νωρίς το πρωί τόσο στο Τελ Αβίβ όσο και στην Ιερουσαλήμ, με τον στρατό να προτρέπει τον πληθυσμό να κατευθυνθεί προς τα καταφύγια.

Παράλληλα στο Ιράν, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, με στόχο μεταξύ άλλων πολυκατοικίες, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 και να τραυματιστούν άλλοι 320 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM