Times: Η Ιβάνκα Τραμπ συζητούσε για «επιχειρηματικά σχέδια» με κατάσκοπο της MI6

Times: Η Ιβάνκα Τραμπ συζητούσε για «επιχειρηματικά σχέδια» με κατάσκοπο της MI6 Facebook Twitter
0

Η Ιβάνκα Τραμπ «συζητούσε επιχειρηματικά» με κατάσκοπο της MI6 για την επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης σε Ρωσία και Κίνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι Times. 

Πρόκειται για τον πρώην, πλέον, κατάσκοπο που αργότερα ήρθε σε επαφή με το FBI για τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι είχαν στοιχεία ερωτικής φύσης για τον μεγιστάνα πρόεδρο των ΗΠΑ. Έκθεση από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, φέρνει τώρα στο φως ισχυρισμούς του πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ, που φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν φίλος με μέλος της οικογένειας Τραμπ. 

Η γνωριμία με την Ιβάνκα

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, ο Στιλ και η Ιβάνκα Τραμπ είχαν γνωριστεί το 2007, όταν έκατσε δίπλα της σε ένα δείπνο 20 συνδαιτυμόνων στο κλειστό κλαμπ του Μέιφερ, Annabel. Η πηγή που επικαλούνται οι Times, μεταφέρει πως ο τότε ηγέτης της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντέιβιντ Κάμερον, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάμπλοτ ήταν από τους ομιλητές της στρογγυλής τραπέζης.

Το δείπνο είχε διοργανώσει μία ομάδα επιχειρηματιών, για να συζητήσουν την «φιλανθρωπική χρηματοδότηση πολιτικών ερευνών». Όπως μεταδίδουν οι Times, ο Στιλ και η Τραμπ έγιναν φίλοι και αργότερα συζήτησαν για πιθανούς συνεργάτες σε Ρωσία και ΗΠΑ, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται παλιά κοινή γνωριμία του κατασκόπου και της κόρης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Στιλ παρέμεινε ενεργό στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών έως το 2009, οπότε και ίδρυσε την Orbis, μία ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών που προσέφερε συμβουλές για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αναδυόμενες και απαιτητικές αγορές.

Ο Βρετανός πρώην αξιωματούχος, ήταν το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε αργότερα έναν «φάκελο» για τον Τραμπ, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν - χωρίς να αποδεικνύεται - ότι οι Ρώσοι είχαν στα χέρια τους πληροφορίες για την σεξουαλική ζωή του Αμερικανού προέδρου. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Στιλ είχε σχολιάσει κατά την εξέταση του φακέλου πως ήταν θετικά προκατειλημμένος απέναντι στην οικογένεια Τραμπ πριν συντάξει την επίμαχη αναφορά.

Επικριτές του πρώην πράκτορα εκτιμούν ότι η τελευταία κίνησή του έχει πολιτικά κίνητρα. Στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή, τονίζεται η αμφιβολία για την κρίση του Στιλ αλλά αναγνωρίζεται στον πρώην πράκτορα πως ουδέποτε διαπιστώθηκε κάποια κακόβουλη αναφορά εκ μέρους του. Οι Times επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο για σχόλιο χωρίς να λάβουν κάποια επίσημη απάντηση. 

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM