Times: Η Ιβάνκα Τραμπ συζητούσε για «επιχειρηματικά σχέδια» με κατάσκοπο της MI6

Times: Η Ιβάνκα Τραμπ συζητούσε για «επιχειρηματικά σχέδια» με κατάσκοπο της MI6 Facebook Twitter
0

Η Ιβάνκα Τραμπ «συζητούσε επιχειρηματικά» με κατάσκοπο της MI6 για την επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης σε Ρωσία και Κίνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι Times. 

Πρόκειται για τον πρώην, πλέον, κατάσκοπο που αργότερα ήρθε σε επαφή με το FBI για τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι είχαν στοιχεία ερωτικής φύσης για τον μεγιστάνα πρόεδρο των ΗΠΑ. Έκθεση από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, φέρνει τώρα στο φως ισχυρισμούς του πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ, που φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν φίλος με μέλος της οικογένειας Τραμπ. 

Η γνωριμία με την Ιβάνκα

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, ο Στιλ και η Ιβάνκα Τραμπ είχαν γνωριστεί το 2007, όταν έκατσε δίπλα της σε ένα δείπνο 20 συνδαιτυμόνων στο κλειστό κλαμπ του Μέιφερ, Annabel. Η πηγή που επικαλούνται οι Times, μεταφέρει πως ο τότε ηγέτης της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντέιβιντ Κάμερον, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάμπλοτ ήταν από τους ομιλητές της στρογγυλής τραπέζης.

Το δείπνο είχε διοργανώσει μία ομάδα επιχειρηματιών, για να συζητήσουν την «φιλανθρωπική χρηματοδότηση πολιτικών ερευνών». Όπως μεταδίδουν οι Times, ο Στιλ και η Τραμπ έγιναν φίλοι και αργότερα συζήτησαν για πιθανούς συνεργάτες σε Ρωσία και ΗΠΑ, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται παλιά κοινή γνωριμία του κατασκόπου και της κόρης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Στιλ παρέμεινε ενεργό στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών έως το 2009, οπότε και ίδρυσε την Orbis, μία ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών που προσέφερε συμβουλές για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αναδυόμενες και απαιτητικές αγορές.

Ο Βρετανός πρώην αξιωματούχος, ήταν το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε αργότερα έναν «φάκελο» για τον Τραμπ, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν - χωρίς να αποδεικνύεται - ότι οι Ρώσοι είχαν στα χέρια τους πληροφορίες για την σεξουαλική ζωή του Αμερικανού προέδρου. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Στιλ είχε σχολιάσει κατά την εξέταση του φακέλου πως ήταν θετικά προκατειλημμένος απέναντι στην οικογένεια Τραμπ πριν συντάξει την επίμαχη αναφορά.

Επικριτές του πρώην πράκτορα εκτιμούν ότι η τελευταία κίνησή του έχει πολιτικά κίνητρα. Στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή, τονίζεται η αμφιβολία για την κρίση του Στιλ αλλά αναγνωρίζεται στον πρώην πράκτορα πως ουδέποτε διαπιστώθηκε κάποια κακόβουλη αναφορά εκ μέρους του. Οι Times επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο για σχόλιο χωρίς να λάβουν κάποια επίσημη απάντηση. 

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM