Times: Η Ιβάνκα Τραμπ συζητούσε για «επιχειρηματικά σχέδια» με κατάσκοπο της MI6

Times: Η Ιβάνκα Τραμπ συζητούσε για «επιχειρηματικά σχέδια» με κατάσκοπο της MI6 Facebook Twitter
0

Η Ιβάνκα Τραμπ «συζητούσε επιχειρηματικά» με κατάσκοπο της MI6 για την επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης σε Ρωσία και Κίνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι Times. 

Πρόκειται για τον πρώην, πλέον, κατάσκοπο που αργότερα ήρθε σε επαφή με το FBI για τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι είχαν στοιχεία ερωτικής φύσης για τον μεγιστάνα πρόεδρο των ΗΠΑ. Έκθεση από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, φέρνει τώρα στο φως ισχυρισμούς του πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ, που φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν φίλος με μέλος της οικογένειας Τραμπ. 

Η γνωριμία με την Ιβάνκα

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, ο Στιλ και η Ιβάνκα Τραμπ είχαν γνωριστεί το 2007, όταν έκατσε δίπλα της σε ένα δείπνο 20 συνδαιτυμόνων στο κλειστό κλαμπ του Μέιφερ, Annabel. Η πηγή που επικαλούνται οι Times, μεταφέρει πως ο τότε ηγέτης της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντέιβιντ Κάμερον, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάμπλοτ ήταν από τους ομιλητές της στρογγυλής τραπέζης.

Το δείπνο είχε διοργανώσει μία ομάδα επιχειρηματιών, για να συζητήσουν την «φιλανθρωπική χρηματοδότηση πολιτικών ερευνών». Όπως μεταδίδουν οι Times, ο Στιλ και η Τραμπ έγιναν φίλοι και αργότερα συζήτησαν για πιθανούς συνεργάτες σε Ρωσία και ΗΠΑ, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται παλιά κοινή γνωριμία του κατασκόπου και της κόρης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Στιλ παρέμεινε ενεργό στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών έως το 2009, οπότε και ίδρυσε την Orbis, μία ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών που προσέφερε συμβουλές για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αναδυόμενες και απαιτητικές αγορές.

Ο Βρετανός πρώην αξιωματούχος, ήταν το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε αργότερα έναν «φάκελο» για τον Τραμπ, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν - χωρίς να αποδεικνύεται - ότι οι Ρώσοι είχαν στα χέρια τους πληροφορίες για την σεξουαλική ζωή του Αμερικανού προέδρου. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Στιλ είχε σχολιάσει κατά την εξέταση του φακέλου πως ήταν θετικά προκατειλημμένος απέναντι στην οικογένεια Τραμπ πριν συντάξει την επίμαχη αναφορά.

Επικριτές του πρώην πράκτορα εκτιμούν ότι η τελευταία κίνησή του έχει πολιτικά κίνητρα. Στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή, τονίζεται η αμφιβολία για την κρίση του Στιλ αλλά αναγνωρίζεται στον πρώην πράκτορα πως ουδέποτε διαπιστώθηκε κάποια κακόβουλη αναφορά εκ μέρους του. Οι Times επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο για σχόλιο χωρίς να λάβουν κάποια επίσημη απάντηση. 

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΗΠΑ

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM