Το νέο έργο του Banksy για τον άστεγο «Άγιο Βασίλη» που σέρνουν οι τάρανδοι

Το νέο έργο του Banksy για τον άστεγο «Άγιο Βασίλη» που σέρνουν οι τάρανδοι Facebook Twitter
«Ο Θεός να ευλογεί το Μπέρμιγχαμ» είναι το μήνυμα στο έργο του Banksy
0

Το τελευταίο έργο του Banksy ενόψει των εορτών συγκινεί και διαδίδεται αστραπιαία στο Διαδίκτυο καθώς είναι εμπνευσμένο από τους άστεγους της Βρετανίας.

Ο δημοφιλής Βρετανός καλλιτέχνης, αυτή τη φορά ζωγράφισε έναν τοίχο του Μπέρμιγχαμ. Το νέο έργο του απεικονίζει δυο ταράνδους που «σέρνουν» ένα παγκάκι στο οποίο έχει ξαπλώσει ένας άστεγος, ο Ράιαν, δίπλα στις σακούλες με όλα τα υπάρχοντά του. Το σκηνικό παραπέμπει στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με αναφορά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους, ειδικά μέσα στην «καρδιά» του βρετανικού χειμώνα.

«Ο Θεός να ευλογεί το Μπέρμιγχαμ» γράφει ο Banksy.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. God bless Birmingham. In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter - without him ever asking for anything.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Ο καλλιτέχνης ανέβασε βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο μετρά ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές. Ο Banksy αναφέρει ότι στα 20 λεπτά που βιντεσκοπούσε τον Ράιαν είδε τους περαστικούς να προσφέρουν στον άστεγο άντρα ένα ζεστό ρόφημα, δυο μπάρες σοκολάτας και έναν αναπτήρα, χωρίς αυτός να ζητήσει τίποτα.

Το έργο του Bansky έγινε πόλος έλξης αμέσως, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, κάποιος το βανδάλισε βάφοντας κόκκινες τις μύτες των ταράνδων.

Το νέο έργο του Banksy για τον άστεγο «Άγιο Βασίλη» που σέρνουν οι τάρανδοι Facebook Twitter
Το έργο του Banksy μετά τον «βανδαλισμό»

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ