Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε σήμερα για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης στη Βρετανία αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης.

 

«Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Sky News. «Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό». Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι εν γένει αρνητικός στο να επιτρέπεται σε πολίτες άλλων χωρών να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.

 

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 12 Δεκεμβρίου και αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Η μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων αναμένεται να επιλέξει ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς του Τζόνσον και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

 

 

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση που θα στηρίζεται στα μόρια για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθεί, πρόσθεσε, θα είναι η μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

 


«Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση (...) Είμαι οπαδός του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλλουν στη χώρα μας».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ