Η αστυνομία στην Ινδία σκότωσε τέσσερις άνδρες που ήταν ύποπτοι για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής κτηνιάτρου που βρήκε τραγικό θάνατο στο Χαϊντεραμπάντ την περασμένη εβδομάδα.

 

Οι άνδρες βρίσκονταν σε κράτηση από την αστυνομία και πυροβολήθηκαν όταν προσπάθησαν να κλέψουν τα όπλα των αξιωματικών και να διαφύγουν, δήλωσε η αστυνομία στο BBC Telugu.

 

Ωστόσο, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή ερευνών για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εξωδικαστικές εκτελέσεις. «Οι εξωδικαστικές εκτελέσεις δεν αποτελούν λύση για την πρόληψη βιασμού», δήλωσε ο Avinash Kumar, εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

 

 

Η σορός της 27χρονης κτηνιάτρου ανακαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη, με την είδηση να οδηγεί σε οργή και διαμαρτυρίες για αστυνομική αδράνεια. Σήμερα ωστόσο, η είδηση πως οι ύποπτοι είναι νεκροί, προκάλεσε πανηγυρισμούς από την οικογένεια του θύματος, η οποία δήλωσε πως αποδόθηκε δικαιοσύνη. Γείτονες έριχναν κροτίδες και εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους επευφημώντας την αστυνομία. «Δεν μπορώ να το κάνω με λόγια, αισθάνομαι ευτυχία αλλά και θλίψη επειδή η κόρη μου δεν θα γυρίσει ποτέ σπίτι. Η ψυχή της κόρης μου βρήκε γαλήνη», είπε η μητέρα της σχολιάζοντας το θάνατο των ανδρών. Η μητέρα πρόσθεσε ότι επιθυμούσε να γίνει αυστηρότερος ο νόμος για τη σεξουαλική επίθεση και τον βιασμό.

 

Δέκα ένοπλοι αστυνομικοί οδήγησαν τους τέσσερις υπόπτους - οι οποίοι δεν ήταν δεμένοι με χειροπέδες - στη σκηνή του εγκλήματος για να κάνουν αναπαράσταση, δήλωσε ο VC Sajjanar, αστυνομικός επίτροπος της περιοχής. Κατά τα λεγόμενά του, οι άνδρες επιτέθηκαν στους αξιωματικούς με πέτρες και ραβδιά και επίσης άρπαξαν όπλα από δύο αξιωματικούς και άρχισαν να πυροβολούν. Παρόλο που οι αξιωματικοί διατηρούσαν αυτοσυγκράτηση και τους ζήτησαν να παραδοθούν, συνέχισαν να πυροβολούν και μετά από 15 λεπτά οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τους σκότωσαν.

 

 

 

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε καμένο και οι λεπτομέρειες του εγκλήματος συγκλόνισαν. Οι άνδρες είχαν προσχεδιάσει το βιασμό καθώς φέρονται να ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από το μηχανάκι της και έστησαν καρτέρι σε ένα φορτηγάκι εκεί κοντά.Στη συνέχεια την πλησίασαν για  να την ρωτήσουν αν χρειάζεται βοήθεια, της επιτέθηκαν και την έσυραν σε μια ερημική γειτονιά, όπου την φίμωσαν για να μην ακούγονται οι κραυγές της και την βίασαν. Μετά το βιασμό, την στραγγάλισαν, έβαλαν το πτώμα της στο φορτηγάκι, την πήγαν σε μια υπόγεια διάβαση και αφού το έλουσαν με κηροζίνη, έβαλαν φωτιά.