Ο Ζάεφ κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Β. Μακεδονία

Ο Ζάεφ κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Β. Μακεδονία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Με έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να εντείνει τις επενδυτικές του δραστηριότητες στη χώρα του, ολοκλήρωσε τη σημερινή συμμετοχή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ Thessaloniki Summit ο Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας αργά το βράδυ στο δείπνο και παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας διαβεβαίωσε τους παριστάμενους επιχειρηματίες και γενικότερα τους Έλληνες επενδυτές, ότι η χώρα του, εγγυάται σήμερα όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων τους. Ο κ. Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνησή του στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την οικονομία, γεγονότα που διευκολύνουν το έργο των επενδυτών, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της οικονομίας οικοδομείται και η φιλία μεταξύ των γειτόνων.

Έχοντας παρακολουθήσει νωρίτερα τα όσα είπαν οι κ. Μητσοτάκης και Μπορίσοφ από το ίδιο βήμα, ο κ.Ζάεφ, αναφερόμενος στο θέμα της εμπλοκής της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας του μετά το γαλλικό βέτο, απευθύνθηκε στους δυο ομολόγους τους σε συναισθηματικούς τόνους. «Μην μας αφήσετε πίσω. Εσείς είστε οι ηγέτες της περιοχής. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπάρχει μόνο μία οδός κι αυτή είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η πραγματική ελπίδα για τα Δυτικά Βαλκάνια ήρθε από την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Παραμένουμε στην ίδια τροχιά, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Η συμπαράσταση των γειτόνων μας, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Στη χώρα μου υπήρξε απογοήτευση από την απόφαση της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου. Σήμερα, όμως, εδώ στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντησή μου με τους δυο πρωθυπουργούς πήρα θάρρος να προχωρήσω» υπογράμμισε.

Ο κ. Ζάεφ θα διανυκτερεύσει απόψε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια λέγοντας πως έχει πολλές και μακροχρόνιες φιλίες και αύριο θα επιστρέψει στα Σκόπια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM