Φρίκη στην Κίνα: Επίθεση με διαβρωτικό υγρό σε νηπιαγωγείο

Φρίκη στην Κίνα: Επίθεση με διαβρωτικό υγρό σε νηπιαγωγείο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, τραυματίστηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο της νοτιοδυτικής Κίνας και τους ψέκασε με διαβρωτικό υγρό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο ύποπτος, ένας 23χρονος το επίθετο του οποίου είναι Κονγκ, εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα με υδροξείδιο του νατρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης Καϊγιουάν, στην επαρχία Γιουνάν. Η επίθεση σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 3:35 μμ τοπική ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Weibo, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Twitter. Περίπου 51 παιδιά και τρεις νηπιαγωγοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων με «σοβαρά συμπτώματα».

Η αστυνομία συνέλαβε τον Κονγκ σχεδόν μια ώρα μετά την επίθεση. «Επειδή οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν παιδί, η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει ψυχική διαταραχή», είπαν οι τοπικές αρχές προσθέτοντας ότι είχε προβλήματα και στην προσωπική ζωή και την εργασία του. Όλα αυτά του προκάλεσαν «μια απαισιόδοξη νοοτροπία και σκέψεις για εκδίκηση εις βάρος της κοινωνίας», σημείωσαν.

Οι βίαιες επιθέσεις με στόχο μαθητές είναι συχνές στην Κίνα, όπου έχουν σημειωθεί μοιραία περιστατικά τα τελευταία χρόνια συνήθως με δράστες που χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας 28χρονος σκότωσε εννέα μαθητές Δημοτικού την ώρα που σχόλαγαν σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώνονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο δράστης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε υποστεί μπούλινγκ ως μαθητής στην επαρχία της βόρειας Κίνας Σαανσί, εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου.

Αργότερα το 2018, μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι τραυμάτισε 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της επαρχία Σετσουάν. Η 39χρονη δράστης τραυμάτισε τους μαθητές καθώς επέστρεφαν στις τάξεις τους μετά την πρωινή τους άσκηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ φάνηκε να αμφισβητεί τον Ανώτατο Ηγέτη Χαμενεΐ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν επηρεάστηκε ουσιαστικά από τις αμερικανικές επιδρομές
LIFO NEWSROOM
Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Επικαλούμενες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τρεις οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να «προστατεύσουν» τα παιδιά τους από «επιβλαβές» περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Rama Duwaji, η φιλοπαλαιστίνια σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι που τη γνώρισε μέσω Hinge

Διεθνή / Ποια είναι η Rama Duwaji, η φιλοπαλαιστίνια σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι - Γνωρίστηκαν μέσω Hinge

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω της εφαρμογής Hinge και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, ενώ προηγήθηκε παραδοσιακή ισλαμική τελετή (nikah) στην ταράτσα ενός κτιρίου στο Ντουμπάι, όπου ζει η οικογένεια της Duwaji
LIFO NEWSROOM