Έξι άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Έξι άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
1

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, συμμάχου του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ο οποίος έχει στο στόχαστρό του την περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό 20 ανθρώπων στο χωριό Αλ-Σαχάρα, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, μια περιοχή που συνορεύει με την επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Στον τόπο του δράματος, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε έναν διασώστη να κρατά στην αγκαλιά του ένα νεκρό κοριτσάκι, ενώ τέσσερις άνδρες μετέφεραν ένα άλλο θύμα μέσα σε μια μεγάλη λευκή σακούλα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τη βορειοδυτική Συρία. Το Σάββατο έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπως και περιοχές που συνορεύουν με τις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας και της Χάμας, ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που ήταν πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως και αντάρτες που έχουν αποδυναμωθεί.

Από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου, η περιοχή σφυροκοπήθηκε ακατάπαυστα από τον συριακό στρατό και με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Σχεδόν χίλιοι άμαχοι σκοτώθηκαν την περίοδο αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μια εκεχειρία ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη Μόσχα, έκτοτε όμως το Συριακό Παρατηρητήριο κάνει λόγο για σποραδικούς βομβαρδισμούς κατά τους οποίους σκοτώθηκαν 50 άμαχοι. Στις 22 Οκτωβρίου ο Μπασάρ αλ-Άσαντ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην επαρχία από την έναρξη του πολέμου το 2011, δηλώνοντας ότι η μάχη της Ιντλίμπ είναι το κλειδί για να τερματιστεί ο πόλεμος. Οι χερσαίες συγκρούσεις, σποραδικές από τα τέλη Αυγούστου, "είναι όλο και πιο συχνές μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και των οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών", σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Από το 2011, η συριακή σύγκρουση μετρά περισσότερους από 370.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM
«Τραμπική» τρέλα στα σύνορα των ΗΠΑ: Γιατί «έκοψαν» την επιστροφή μόνιμου κατοίκου από τον Καναδά

Διεθνή / «Τραμπική» τρέλα στα σύνορα των ΗΠΑ: Γιατί «έκοψαν» την επιστροφή μόνιμου κατοίκου από τον Καναδά

Μην επιστρέψεις γιατί θα συλληφθείς, είπαν στον Κρις Λάντρι οι αρχές - Επικαλούνται καταδίκες του 2007 για κατοχή μαριχουάνας και δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα σε μόνιμο κάτοικο, πατέρα πέντε παιδιών από τον Καναδά, που μάλιστα, υποστήριξε τον Τραμπ στις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στις ΗΠΑ: Άγνωστο το πώς μολύνθηκε το θύμα

Διεθνή / Θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στις ΗΠΑ: Άγνωστο το πώς μολύνθηκε το θύμα

Η βουβωνική πανώλη - γνωστή για τη θανάτωση εκατομμυρίων στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα - είναι πλέον σπάνια, αλλά εξακολουθούν να αναφέρονται ορισμένα περιστατικά σε αγροτικές περιοχές των δυτικών ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δόξα τω θεώ που δεννηταν Αμερικανοί. Έρχεται και 17Ν κολυμπηθρόξυλο δεν Θα έμενε. Όταν σκοτώνουν Ρώσοι και Άραβες και Τούρκοι και Κινέζοι είναι απλά Τετάρτη.