Έξι άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Έξι άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
1

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, συμμάχου του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ο οποίος έχει στο στόχαστρό του την περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό 20 ανθρώπων στο χωριό Αλ-Σαχάρα, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, μια περιοχή που συνορεύει με την επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Στον τόπο του δράματος, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε έναν διασώστη να κρατά στην αγκαλιά του ένα νεκρό κοριτσάκι, ενώ τέσσερις άνδρες μετέφεραν ένα άλλο θύμα μέσα σε μια μεγάλη λευκή σακούλα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τη βορειοδυτική Συρία. Το Σάββατο έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπως και περιοχές που συνορεύουν με τις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας και της Χάμας, ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που ήταν πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως και αντάρτες που έχουν αποδυναμωθεί.

Από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου, η περιοχή σφυροκοπήθηκε ακατάπαυστα από τον συριακό στρατό και με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Σχεδόν χίλιοι άμαχοι σκοτώθηκαν την περίοδο αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μια εκεχειρία ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη Μόσχα, έκτοτε όμως το Συριακό Παρατηρητήριο κάνει λόγο για σποραδικούς βομβαρδισμούς κατά τους οποίους σκοτώθηκαν 50 άμαχοι. Στις 22 Οκτωβρίου ο Μπασάρ αλ-Άσαντ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην επαρχία από την έναρξη του πολέμου το 2011, δηλώνοντας ότι η μάχη της Ιντλίμπ είναι το κλειδί για να τερματιστεί ο πόλεμος. Οι χερσαίες συγκρούσεις, σποραδικές από τα τέλη Αυγούστου, "είναι όλο και πιο συχνές μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και των οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών", σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Από το 2011, η συριακή σύγκρουση μετρά περισσότερους από 370.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δόξα τω θεώ που δεννηταν Αμερικανοί. Έρχεται και 17Ν κολυμπηθρόξυλο δεν Θα έμενε. Όταν σκοτώνουν Ρώσοι και Άραβες και Τούρκοι και Κινέζοι είναι απλά Τετάρτη.