Βρετανία: Γυναίκες βουλευτές υπέγραψαν επιστολή αλληλεγγύης υπέρ της Μέγκαν Μαρκλ

Βρετανία: Γυναίκες βουλευτές υπέγραψαν επιστολή αλληλεγγύης υπέρ της Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
EPA
0

Την αλληλεγγύη τους προς τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, διατύπωσαν γυναίκες βουλευτές της Βρετανίας, σχετικά με τη στάση της κατά των ΜΜΕ που έχουν δημοσιεύσει άρθρα για τον χαρακτήρα και την οικογένειά της.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Μαρκλ προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη εναντίον εφημερίδας απαντώντας στο «bullying» που δέχεται το ζευγάρι από μερίδα των βρετανικών ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, ο Χάρι είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι βρετανικές ταμπλόιντ της Αμερικανίδα σύζυγό του θυμίζει τον τρόπο που προσέγγιζαν τη μητέρα του, την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το ζευγάρι, το οποίο έχει αποκτήσει ένα μωρό πέντε μηνών, μίλησε για την πίεση του να βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής ΜΜΕ, σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρόσφατα. Η Μαρκλ, πρώην ηθοποιός, ανέφερε πως οι φίλες της την είχαν προειδοποιήσει για τις ταμπλόιντ, όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Χάρι. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν εύκολο, όμως νόμιζα ότι θα ήταν δίκαιο και αυτό ακριβώς είναι το κομμάτι με το οποίο δυσκολεύομαι πολύ να συμφιλιωθώ» είπε.

Η βουλευτής Χόλι Λιντς συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή, την οποία υπέγραψαν 71 γυναίκες συνάδελφοί της στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Ως βουλευτές από κάθε πολιτική τάση, θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς εσάς, για τη στάση που υιοθετείτε εναντίον της συχνά προσβλητικής και παραπλανητικής φύσης των άρθρων που δημοσιεύονται σε ορισμένες εφημερίδες σχετικά με εσάς, τον χαρακτήρα σας και την οικογένειά σας» τονίζεται στην επιστολή. 

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άρθρα και οι τίτλοι ισοδυναμούν με εισβολή στην ιδιωτική σας ζωή, ενώ επιδίωξαν να διασπείρουν συκοφαντίες σχετικά με τον χαρακτήρα σας χωρίς κάποιο λόγο όπως μπορούμε να αντιληφθούμε», σημειώνουν. 

Σύμφωνα με τις Βρετανίδες πολιτικούς, αν και ο ρόλος τους είναι πολύ διαφορετικός, επισημαίνουν την κατανόησή τους για την «κακομεταχείριση και τον εκφοβισμό» που χρησιμοποιούνται συχνά για τη δυσφήμιση γυναικών που κατέχουν δημόσια αξιώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM