ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν γυναίκα από την Παλαιστίνη - Σκληρές εικόνες

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν γυναίκα από την Παλαιστίνη - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter
0

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν μια γυναίκα από την Παλαιστίνη σε ζώνη συνοριακού ελέγχου. 

Το δίκτυο Al Jazeera ανάρτησε στο επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο χαμηλής ανάλυσης, στο οποίο η γυναίκα φαίνεται να πέφτει στο έδαφος από τις σφαίρες. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η γυναίκα ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αγνόησε τις εντολές των στρατιωτών να σταματήσει. 

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας τη σοβαρά την Παλαιστίνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην γυναίκα δεν προσφέρθηκε καμία ιατρική βοήθεια και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ανάμεσα στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Al Jazeera περιγράφουν πως η γυναίκα έχανε για ώρα αίμα πεσμένη στο οδόστρωμα, πριν τελικά μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προσοχή, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η γυναίκα προσέγγισε τις δυνάμεις ασφαλείας, αγνοώντας τα κελεύσματα των στρατιωτών να σταματήσει και τράβηξε ένα μαχαίρι εναντίον τους πριν «πυροβοληθεί στο πόδι». Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η γυναίκα πυροβολήθηκε θανάσιμα «εξετάζονται», δήλωσε ο ίδιος. Λίγο αργότερα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός μαχαιριού με κίτρινη λαβή που, σύμφωνα με τις αρχές, είχε στην κατοχή της η Παλαιστίνια. 

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν γυναίκα από την Παλαιστίνη - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, Σάλεχ Χιγκάζι, δήλωσε για το περιστατικό πως στο βίντεο η γυναίκα φαίνεται να βρίσκεται σε απόσταση από τους στρατιώτες όταν εκείνη την πυροβολούν θανάσιμο. «Δεν φαίνεται να φέρει κανένα πιστόλι, ούτε να αποτελεί άμεση απειλή για τους φρουρούς ή τις ζωές των ανθρώπων στην ευρύτερη ακτίνα όταν εκείνοι ανοίγουν πυρ. Αυτό καταδεικνύει πως η εκτέλεσή της ενδέχεται να ήταν παράνομη». 

«Βάσει της διεθνούς νομοθεσίας, θανάσιμα μέτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν είναι αυστηρά αναπόφευκτα, με στόχο την προστασία των ανθρώπων από άμεσο κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού», επισημαίνει ο Χιγκάζι. 

Τους τελευταίους μήνες πολλοί εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για περιστατικά χρήσης υπερβολικής βίας από τον στρατό του Ισραήλ, με αποδέκτες και θύματα Παλαιστίνιους που θεωρούνται ύποπτοι επιθέσεων. Το 2015, οι αρχές του Ισραήλ προέβησαν σε «χαλάρωση» των περιορισμών για την χρήση πραγματικών πυρών σε βάρος διαδηλωτών που πετούν πέτρες και αυτοσχέδιες μολότοφ.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM