Εκλογές στο Ισραήλ: Σκληρή «μάχη» μεταξύ Νετανιάχου και Γκαντς δείχνουν τα exit poll

Εκλογές στο Ισραήλ: Σκληρή «μάχη» μεταξύ Νετανιάχου και Γκαντς δείχνουν τα exit poll Facebook Twitter
0

Την αποτυχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκεντρώσει κυβερνητική πλειοψηφία καταγράφουν τα τρία exit poll που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Ισραήλ, μόλις έκλεισαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Μεγαλύτερο κόμμα, σύμφωνα με δύο exit poll, αναδεικνύεται το κόμμα του Μπένι Γκάντς «Μπλε και Λευκό », καθώς συγκεντρώνει 34 έδρες στην Κνεσέτ, ενώ το Λικούντ κερδίζει 33 έδρες.

Το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης δίνει ισοπαλία για τα δύο κόμματα με 32 έδρες.

Συνολικά ο δεξιός συνασπισμός του Νετανιάχου συγκεντρώνει 56 έδρες, ενώ ο κεντροαριστερός συνασπισμός υπό τον Γκαντς 55. Για την πλειοψηφία στην Κνεσέτ απαιτούνται 61 έδρες. 

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν –πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου– αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Το Λικούντ και το «Μπλε και Λευκό» είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορετικά –συχνά και εντελώς αντίθετα– πολιτικά προγράμματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ