Εκλογές στο Ισραήλ: Σκληρή «μάχη» μεταξύ Νετανιάχου και Γκαντς δείχνουν τα exit poll

Εκλογές στο Ισραήλ: Σκληρή «μάχη» μεταξύ Νετανιάχου και Γκαντς δείχνουν τα exit poll Facebook Twitter
0

Την αποτυχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκεντρώσει κυβερνητική πλειοψηφία καταγράφουν τα τρία exit poll που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Ισραήλ, μόλις έκλεισαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Μεγαλύτερο κόμμα, σύμφωνα με δύο exit poll, αναδεικνύεται το κόμμα του Μπένι Γκάντς «Μπλε και Λευκό », καθώς συγκεντρώνει 34 έδρες στην Κνεσέτ, ενώ το Λικούντ κερδίζει 33 έδρες.

Το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης δίνει ισοπαλία για τα δύο κόμματα με 32 έδρες.

Συνολικά ο δεξιός συνασπισμός του Νετανιάχου συγκεντρώνει 56 έδρες, ενώ ο κεντροαριστερός συνασπισμός υπό τον Γκαντς 55. Για την πλειοψηφία στην Κνεσέτ απαιτούνται 61 έδρες. 

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν –πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου– αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Το Λικούντ και το «Μπλε και Λευκό» είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορετικά –συχνά και εντελώς αντίθετα– πολιτικά προγράμματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM