Ο Τραμπ εξετάζει πέντε υποψηφίους ως διαδόχους του Μπόλτον

Ο Τραμπ εξετάζει πέντε υποψηφίους ως διαδόχους του Μπόλτον Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει πέντε υποψήφια ονόματα για το πόστο του συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, μια μέρα μετά την αιφνίδια απόλυση του Τζον Μπόλτον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο πρώην σύμβουλός του δεν ευθυγραμμιζόταν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι ο Μπόλτον έκανε πολλά λάθη, όπως να προσβάλει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας η αμερικανική κυβέρνηση να ακολουθήσει το «μοντέλο Λιβύης» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ απέλυσε χθες το «γεράκι» του Λευκού Οίκου, εν μέσω των διαφωνιών τους για το πώς θα χειριστούν τα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε σήμερα πως ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο ίδιος διαφωνούσε μαζί του για την πολιτική απέναντι στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι ο Μπόλτον σε αυτό το ζήτημα είχε ξεπεράσει τα όρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM