Ο Τραμπ εξετάζει πέντε υποψηφίους ως διαδόχους του Μπόλτον

Ο Τραμπ εξετάζει πέντε υποψηφίους ως διαδόχους του Μπόλτον Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει πέντε υποψήφια ονόματα για το πόστο του συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, μια μέρα μετά την αιφνίδια απόλυση του Τζον Μπόλτον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο πρώην σύμβουλός του δεν ευθυγραμμιζόταν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι ο Μπόλτον έκανε πολλά λάθη, όπως να προσβάλει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας η αμερικανική κυβέρνηση να ακολουθήσει το «μοντέλο Λιβύης» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ απέλυσε χθες το «γεράκι» του Λευκού Οίκου, εν μέσω των διαφωνιών τους για το πώς θα χειριστούν τα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε σήμερα πως ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο ίδιος διαφωνούσε μαζί του για την πολιτική απέναντι στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι ο Μπόλτον σε αυτό το ζήτημα είχε ξεπεράσει τα όρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM