Κομισιόν για απειλές Ερντογάν σχετικά με τους πρόσφυγες: Σας έχουμε ήδη δώσει 5,6 δισ.

Κομισιόν για απειλές Ερντογάν σχετικά με τους πρόσφυγες: Σας έχουμε ήδη δώσει 5,6 δισ. Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
2

Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό, διεμήνυσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, τονίστηκε ότι η Τουρκία έχει ήδη λάβει 5,6 δισ. για το εν λόγω θέμα.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη, εάν δε λάβει περαιτέρω βοήθεια για τους πρόσφυγες, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας και υπάρχει εμπιστοσύνη πως αυτή θα συνεχιστεί με καλή πίστη.

Εξάλλου, η Ν. Μπερτό υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισ. στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε πως η χώρα του θα ανοίξει τον δρόμο για τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη αν η Τουρκία δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στο ζήτημα των Σύρων προσφύγων που φιλοξενεί.

Πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη δημιουργήσει τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειανατολική Συρία μαζί με τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως είναι έτοιμη να δράσει μόνη της αν χρειαστεί.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ