Γιατί ο Μπολσονάρου αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει στιλό Bic

Γιατί ο Μπολσονάρου αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει στιλό Bic Facebook Twitter
0

Ο Αμαζόνιος εξακολουθεί να καταστρέφεται από πυρκαγιές, αλλά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, αφοσιώνεται στο πώς να κοντράρει τη Γαλλία και δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί στιλό Bic.

Τα στιλό Bic αποτελούν γαλλικό εμπορικό σήμα και ο Μπολσονάρου υπέγραφε μέχρι τώρα τα επίσημα έγγραφα με αυτά τα οικονομικά στιλό που συχνά επιδείκνυε στις τηλεοπτικές κάμερες ως σύμβολο του ταπεινού προεδρικού του βίου.

«Ένα στιλό (της βραζιλιάνικης μάρκας) Compactor, στη θέση του Bic θα εξυπηρετεί το ίδιο», είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια. Την προηγουμένη, ο Μπολσονάρου είχε γράψει στο Facebook «τώρα θα είναι το Compactor, γιατί η Bic είναι γαλλική μάρκα».

Εκπρόσωπος της προεδρίας, τον οποίο ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο για το αν οι προεδρικές δηλώσεις έπρεπε να ληφθούν στα σοβαρά ή αν επρόκειτο για ευφυολόγημα, απάντησε ότι δεν θέλει να σχολιάσει.

Περίπου το 95% των στιλό που πωλούνται στη Βραζιλία από τη Bic κατασκευάζονται στο Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, μια από τις εννέα πολιτείες στις οποίες εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Ο όμιλος απασχολεί χίλιους εργαζόμενους στα εργοστάσιά του στο Μανάους και το Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η Bic δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπολσονάρου αλλά επισήμανε ότι το γεγονός πως αναγνωρίζεται ως ένα δημοκρατικό εμπορικό σήμα, την κολακεύει.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που σαρώνουν την περιοχή του Αμαζονίου έχουν προκαλέσει εδώ και μια εβδομάδα την ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ της Βραζιλίας και της Γαλλίας. Για τρίτη συνεχή μέρα χθες, Παρασκευή, ο Μπολσονάρου ζήτησε από τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι είναι ανοικτό το θέμα της κυριαρχίας επί της Αμαζονίας, το 60% της οποίας βρίσκεται σε βραζιλιάνικο έδαφος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ