Επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 63 νεκροί και 182 τραυματίες

Επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 63 νεκροί και 182 τραυματίες Facebook Twitter
0

Η επίθεση καμικάζι το βράδυ του Σαββάτου σε έναν γάμο στην Καμπούλ, του Αφγανιστάν στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους ενώ 182 τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές.

«Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε αίθουσα στη δυτική Καμπούλ που ήταν γεμάτη κόσμο καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή, σε μια γειτονιά όπου κατοικούν ως επί το πλείστον μέλη της σιιτικής μειονότητας.

Επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 63 νεκροί και 182 τραυματίες Facebook Twitter

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευθούν μια συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα μια δέσμευση των Ταλιμπάν στο ζήτημα της ασφάλειας και τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Επίσης η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε τζαμί στο Πακιστάν και στοίχισε τη ζωή ενός αδελφού του ηγέτη των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα. Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 20.

Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πτώματα να κείτονται ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος. Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο χώρο της αίθουσας όπου βρίσκονταν οι άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 63 νεκροί και 182 τραυματίες Facebook Twitter

«Όλοι έτρεχαν», είπε μετά την έκρηξη ένας σερβιτόρος στην αίθουσα, ο Σάγεντ Αγά Σαχ. «Μερικοί από τους σερβιτόρους μας σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν».

Η επιχείρηση των αιθουσών γάμου έχει αναπτυχθεί στην Καμπούλ, καθώς η αφγανική οικονομία ανακάμπτει βραδέως και οι οικογένειες δαπανούν περισσότερα χρήματα σε γιορτές.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο σε αίθουσα γάμου στην Καμπούλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM