Εκπρόσωπος Αναστασιάδη: Πειρατικές οι ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Εκπρόσωπος Αναστασιάδη: Πειρατικές οι ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Βαριές κατηγορίες για «πειρατικές ενέργειες» στη Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, επέρριψε στην Τουρκία ο εκπρόσωπος τύπου του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για «τσαμπουκάδες» της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας πως η Τουρκία θα δυσκολευτεί να επιτύχει τους στόχους της, καθώς η Κύπρος έχει προσελκύσει στα θαλάσσια «οικόπεδα», εταιρείες κολοσσούς όπως η EXXON MOBIL και η TOTAL.

«Αυτά που κάνει η Τουρκία είναι πειρατικές ενέργειες καθώς με το πρόσχημα των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θέλει να επιβάλει την Τουρκία ως συνέταιρο σε όλη την προσπάθεια για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε, η κυπριακή δημοκρατία ακολούθησε συνεπές πρόγραμμα για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων στις κυπριακές θάλασσες, ήδη από την εποχή της προεδρίας Κληρίδη, και επί κυβερνήσεως Αναστασιάδη έγινε προσπάθεια να θωρακιστεί το σχέδιο με σειρά διπλωματικών ενεργειών.

Συνεργασία υπό προϋποθέσεις

«Για να υπάρξει συνεργασία θα πρέπει η Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να επιλύσει το Κυπριακό και να σταματήσει η ανωμαλία που υπάρχει στην Κύπρο», διεμήνυσε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, εκτίμησε πως αυτή θα ξεκινήσει από το 2020 και έπειτα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ