Βαριές κατηγορίες για «πειρατικές ενέργειες» στη Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, επέρριψε στην Τουρκία ο εκπρόσωπος τύπου του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για «τσαμπουκάδες» της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας πως η Τουρκία θα δυσκολευτεί να επιτύχει τους στόχους της, καθώς η Κύπρος έχει προσελκύσει στα θαλάσσια «οικόπεδα», εταιρείες κολοσσούς όπως η EXXON MOBIL και η TOTAL.

 

«Αυτά που κάνει η Τουρκία είναι πειρατικές ενέργειες καθώς με το πρόσχημα των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θέλει να επιβάλει την Τουρκία ως συνέταιρο σε όλη την προσπάθεια για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε, η κυπριακή δημοκρατία ακολούθησε συνεπές πρόγραμμα για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων στις κυπριακές θάλασσες, ήδη από την εποχή της προεδρίας Κληρίδη, και επί κυβερνήσεως Αναστασιάδη έγινε προσπάθεια να θωρακιστεί το σχέδιο με σειρά διπλωματικών ενεργειών.

 

Συνεργασία υπό προϋποθέσεις

«Για να υπάρξει συνεργασία θα πρέπει η Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να επιλύσει το Κυπριακό και να σταματήσει η ανωμαλία που υπάρχει στην Κύπρο», διεμήνυσε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, εκτίμησε πως αυτή θα ξεκινήσει από το 2020 και έπειτα. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr