Τέξας: Οι Αρχές θα ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον δράστη της επίθεσης

Τέξας: Οι Αρχές θα ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον δράστη της επίθεσης Facebook Twitter
0

Την επιβολή της θανατικής ποινής για τον 21χρονο δράστη της επίθεσης στο Ελ Πάσο, που στοίχισε τη ζωή σε είκοσι ανθρώπους, εξετάζουν οι Αρχές του Τέξας.


Ειδικότερα, οι Αρχές, ανακοίνωσαν την Κυριακή πως πρόκειται να εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο, σε εμπορικό κέντρο της πόλης. «Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους παραδόθηκε στην αστυνομία χωρίς να προβάλει αντίσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Το μανιφέστο μίσους που φέρεται να είχε γράψει, αναρτήθηκε στον ιστότοπο 4chan μόλις 20 λεπτά πριν η αστυνομία λάβει τις πρώτες κλήσεις για πυροβολισμούς στο Walmart του Ελ Πάσο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες, έως τις 8 Αυγούστου, οι αμερικανικές σημαίες στα δημόσια κτίρια, ως απότιση φόρου τιμής στα 29 θύματα των δύο ενόπλων επιθέσεων που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα των τρομερών αυτών πράξεων βίας διατάσσω να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ. Καταδικάζουμε τις φρικαλέες και θρασύδειλες αυτές πράξεις», τονίζεται στο ίδιο κείμενο του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μεξικανός ΥΠΕΞ, Μαρσέλο Εμπράρδ, δήλωσε την Κυριακή πως η χώρα του θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες της στις ΗΠΑ, έπειτα από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, από τους οποίους οι τρεις ήταν Μεξικανοί. «Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ με διέταξε να εξασφαλίσουμε πως ο αποτροπιασμός του Μεξικού θα μεταφραστεί σε αποτελεσματικά, γρήγορα, άμεσα και στιβαρά νομικά μέτρα από το Μεξικό και θα ζητήσει να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να προστατεύονται οι Μεξικανοί στις ΗΠΑ», τόνισε σε βίντεό του που ανήρτησε στο Twitter ο Εμπράρδ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά σε αποψινή του συνέντευξη στην Πόλη του Μεξικού. Επίσης τόνισε πως ο αριθμός των Μεξικανών που τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση ανέρχεται στους εννέα.

Τα συλλυπητήρια του απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις δύο αιματηρές επιθέσεις στο Τέξας και το Οχάιο. «Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ένα μήνυμα συλλυπητηρίων για τα τραγικά περιστατικά στις πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Τον αποτροπιασμό, τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά του εξέφρασε επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Αμερικανό πρόεδρο και τις οικογένειες των θυμάτων. «O Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε σήμερα με τον εδώ Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt, προκειμένου να του εκφράσει τον αποτροπιασμό, την βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου προς τον Πρόεδρο κ. Trump, τον Αμερικανικό Λαό και τις οικογένειες των θυμάτων, για τις αιματηρές επιθέσεις στο Ελ Πάσο στο Τέξας και στο Ντέιτον στο Οχάιο» αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας. 

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters /AFP/ Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ