Τούρκος υπουργός Ενέργειας : «Μέσα σε μία εβδομάδα ξεκινά γεώτρηση το Γιαβούζ»

Τούρκος υπουργός Ενέργειας : «Μέσα σε μία εβδομάδα ξεκινά γεώτρηση το Γιαβούζ» Facebook Twitter
0

Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Γιαβούζ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, όπως μεταδίδει η Καθημερινή της Κύπρου. 

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ κάνει κάποιους ανεφοδιασμούς και τους τελευταίους ελέγχους του στη Μερσίνα».

«Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση από την "τδβκ"», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα, καθώς και ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Μάλιστα, από το απόγευμα της Πέμπτης το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου.

«To υποβρύχιο Gür S-357 προσφέρει μεγάλη υπεροχή σε πολεμικές συνθήκες με το χαμηλό ακουστικό ίχνος του. Το μήκος 62 μέτρων και βάρους περίπου 400 τόνων υποβρύχιο, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει βαθιά στη θάλασσα για 50 ημέρες» σχολίαζε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM