Η Γαλλία σε συναγερμό για τον καύσωνα - Πώς προετοιμάζεται η χώρα που το 2003 θρήνησε χιλιάδες νεκρούς

Η Γαλλία σε συναγερμό για τον καύσωνα - Πώς προετοιμάζεται η χώρα που το 2003 θρήνησε χιλιάδες νεκρούς Facebook Twitter
Το Παρίσι ετοιμάζεται για τον μεγάλο καύσωνα
0

Η Γαλλία λαμβάνει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τον επερχόμενο καύσωνα που απειλεί την Ευρώπη από σήμερα, θέλοντας να αποφύγει μια ακόμη τραγωδία που θα θύμιζε όσα έγιναν στη χώρα το 2003.

Ο μεγάλος καύσωνας εκείνες της χρονιάς στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη. Οι θάνατο,ι οι οποίοι σχετίστηκαν με τις καιρικές συνθήκες εκείνο το καλοκαίρι στη Γαλλία, εκτιμάται πως ήταν πάνω από 14.000. 

Στο Παρίσι εκπονήθηκε έκτακτο «σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα», ενώ αντίστοιχες προειδοποιήσεις υπάρχουν και στο Βέλγιο καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στη Γαλλία, ο καύσωνας αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο μέχρι τους 40°C σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, όπου σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα 3ου βαθμού στην 4βαθμη κλίμακα έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών, των παιδιών και των αστέγων.

Οι πισίνες θα είναι συνεχώς ανοιχτές για νυχτερινή κολύμβηση, μεγάλα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ώρες και θα δημιουργηθούν ειδικές κλιματιζόμενες αίθουσες στα κτίρια του δημαρχείου καθώς οι γαλλικές αρχές φοβούνται για την υγεία των κατοίκων. Οι ηλικιωμένοι και όσοι ζουν μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους γείτονες αποτελούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Η δήμαρχος Άν Χιντάλγκο, δήλωσε την Κυριακή ότι οκτώ μεγάλες πισίνες θα παραμείνουν ανοιχτές μετά τις 10μμ και η κολύμβηση θα επιτρέπεται στο κανάλι La Villette. Είπε επίσης ότι θα δημιουργηθούν τρεις προσωρινές εξωτερικές πισίνες σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού χαμηλότερου εισοδήματος, οι οποίες θα διατεθούν για δωρεάν χρήση.

13 μεγάλα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καύσωνα, καθώς εκεί η θερμοκρασία θα είναι κατά ένα ή δύο βαθμούς χαμηλότερη από ό, τι στην υπόλοιπη πόλη. Η δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πέντε ακόμη πάρκα θα προστεθούν στη λίστα αν συνεχιστεί ο καύσωνας.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός των αστέγων της πόλης, ο οποίος περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μεταναστών που κοιμούνται σε σκηνές κάτω από γέφυρες ή δρόμους, αποτελεί επίσης ιδιαίτερη μέριμνα. 5.000  φιάλες νερού θα διανέμονται στους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο και θα υπάρχει έλεγχος ενώ ανοιχτά θα είναι όλα τα κέντρα βοήθειας και οι νοσοκομειακοί χώροι έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι υποστηρίζονται για ενδεχόμενη αύξηση των ασθενών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, πολιτοφυλακή - Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Η Βενεζουέλα ενισχύει στρατεύματα και πολιτοφυλακή, ενώ οι ΗΠΑ μεταφέρουν προηγμένα όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Διεθνή / Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Ο Οχανιάν υποστήριξε ότι η επόμενη γενιά των social media θα πρέπει να είναι «επαληθεύσιμα ανθρώπινη», βασισμένη σε «ζωντανό περιεχόμενο και αποδείξεις ζωής»
LIFO NEWSROOM
«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Διεθνή / Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που «πάγωσε» τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 12χρονης Λόλα Νταβιέ συγκλονίζει τη Γαλλία - Η 27χρονη Νταμπιά Μπενκιρέν κατηγορείται για βασανισμό, βιασμό και δολοφονία ανηλίκου, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα
LIFO NEWSROOM