Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent σταματούν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα

Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent σταματούν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα Facebook Twitter
EPA - Φωτό αρχείου
1

Στη δέσμευση ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα προχωρούν κορυφαίοι οίκοι μόδας μεταξύ των οποίων Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent.

Οι κορυφαίοι οίκοι είναι μεταξύ των brand που ανήκουν στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Kering, ο οποίος θα επιβάλει νέες κατευθυντήριες γραμμές από το 2020, διασφαλίζοντας ότι όλα τα μοντέλα με τα οποία θα συνεργάζεται θα είναι άνω των 18 ετών.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί τόσο στις διαφημιστικές εκστρατείες όσο και στις επιδείξεις μόδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φρανσουά Ανρί Πινό.

«Ως παγκόσμιος όμιλος πολυτελών ειδών, συνειδητοποιούμε την επιρροή που ασκούμε στις νεότερες γενιές, ειδικότερα από τις εικόνες που παράγουν οι οίκοι μας» τόνισε. «Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα».

Η ηλικία των μοντέλων υπήρξε μια συνεχής πηγή διαμάχης στη βιομηχανία της μόδας, με έναν κοινό οδηγό που δημοσιεύθηκε το 2017 από τον Kering και τον LVMH -τον όμιλο, στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Louis Vuitton, Fendi και Givenchy- να καθορίζει ηλικιακό όριο των μοντέλων τα 16 έτη.

Η νέα απόφαση εντάσσεται σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η υγεία και η ευημερία των νεαρών μοντέλων της βιομηχανίας της μόδας.

«Κατά την άποψή μας, η φυσιολογική και ψυχολογική ωριμότητα των μοντέλων ηλικίας άνω των 18 ετών φαίνεται πιο κατάλληλη για τον ρυθμό και τις απαιτήσεις που έχει αυτό το επάγγελμα» δήλωσε η Μαρί-Κλερ Ντέβο, επικεφαλής διεθνών θεσμικών υποθέσεων στον Kering.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όχι, όχι δεν κανετε καποιου είδους ακτιβισμο "Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα». Πηγή: www.lifo.gr", αντικειμενικοποιησατε σεξουαλικα για κερδοσκοπικους σκοπους ανηλικα παιδια, βγαλατε φραγκα και τωρα το είδατε "ευαισθητοι", κατι μου λεει οτι δεν θα πεσω απο τα συνεφα αν σε μερικους μηνες ακουσουμε τιποτα περιεργα για τον χωρο της μοδας και ανηλικα κοριτσια.