Απεργία την Πρωτομαγιά

Κύπρος: Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα - Παραιτήθηκε o πρωθυπουργός

Κύπρος: Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα - Παραιτήθηκε o πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του στον πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλε ο πρωθυπουργός Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ο Ερχιουρμάν τόνισε πως η κυβέρνηση λειτούργησε συντονισμένα και έκανε σημαντικό έργο. Από την πλευρά του ο Ακιντζί ευχαρίστησε το Ερχιουρμάν για τις προσπάθειές του. Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπεται από την διαδικασία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση. Σε δηλώσεις του μετά από διαβουλεύσεις 3,5 ωρών του πολιτικού γραφείου του HP, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφασή του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αποχωρεί, μεταξύ άλλων, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης για την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών». Ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς». Σύμφωνα πάντως με πηγές από τα Κατεχόμενα η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεση του να κατέβει ο ίδιος υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Έρογλου.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο δημοσιονομικών», ο κ. Οζερσάι τόνισε πως ο Ντενκτάς δεν ήταν ένας απλός υπουργός αλλά και πρόεδρος ενός εκ των τεσσάρων κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.  Τόσο ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία και αρκετά τουρκικά μέσα μετέδωσαν πως οι δύο άνδρες είχαν συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης. 

To πιθανότερο σενάριο θέλει τον Μουσταφά Ακιντζί να δίνει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Ερσίν Τατάρ, που θα έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες για να πραγματοποιήσει τις σχετικές επαφές.

Με πληροφορίες από Πολίτης και Daily Sabbah

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ