Επιστήμονες βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια

Επιστήμονες βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια Facebook Twitter
0

Oι επιστήμονες εντόπισαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες οι οποίες ζουν στο αλμυρό νερό, όταν εξέτασαν διάφορους ποταμούς της Βρετανίας σχετικά με την παρουσία χημικών ουσιών στα νερά τους.  

Οι ερευνητές εξέτασαν 15 τοποθεσίες από τα ποτάμια της ευρύτερης περιοχής του Σάφολκ. Από όλες τις τοποθεσίες μέσα στις γαρίδες που εξετάστηκαν βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Άλλο ναρκωτικό που βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ήταν η κεταμίνη. 

Σύμφωνα με τον Νίκ Μπιούρι, από το πανεπιστήμιο του Σάφολκ το οποίο συμμετείχε στη μελέτη, «το αν η παρουσία κοκαΐνης μέσα στα ζώα που ζουν στο νερό είναι ένα θέμα του Σάφολκ ή ένα ευρύτερο φαινόμενο που αφορά όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες χρειάζεται περισσότερη έρευνα». 

«Τα ζητήματα περιβαλλοντικής υγείας έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την μικροπλαστική ρύπανση. Όμως οι επιπτώσεις "αόρατης" χημικής ρύπανσης, όπως τα ναρκωτικά, στην υγεία των άγριων ζωών είναι κάτι που απαιτεί περισσότερη προσοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο».  

 Οι τοποθεσίες από τις οποίες συλλέχθηκαν και εξετάστηκαν οι γαρίδες βρίσκονται σε 5 ποτάμια της περιοχής του Σάφολκ.

Εκτός από ναρκωτικά, μέσα στις γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη από απαγορευμένα φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, οι επιπτώσεις από τις ουσίες στην υγεία των ζώων «πιθανότατα είναι μικρές»

Ο Λέον Μπάρον από το Kings College του Λονδίνου λέει πως ο εντοπισμός των ναρκωτικών ήταν «κάτι που δεν είχαμε προβλέψει. Ίσως περιμέναμε να βρούμε κάτι τέτοιο σε αστικές περιοχές όπως το Λονδίνο, αλλά όχι σε μικρότερος αγροτικές περιοχές», λέει όσον αφορά την κοκαΐνη και προσθέτει πως «η παρουσία των φυτοφαρμάκων που έχουν απαγορευτεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης κάτι σημαντικό, καθώς η προέλευση τους παραμένει ασαφής». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM