ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές - Σκληρές εικόνες

Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter
1

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Χουάν Γκουαϊδό και των δυνάμεων ασφαλείας που στηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο. 

Πριν λίγο, όχημα της εθνοφυλακής έπεσε πάνω σε διαδηλωτές έξω από στρατιωτική βάση στο Καράκας, παρασέρνοντας αρκετούς στο πέρασμά του.

Το συγκεντρωμένο πλήθος που υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης πετούσε πέτρες και ξύλα εναντίον οχημάτων του στρατού, όταν ένα από αυτά έπεσε πάνω σε διαδηλωτές, στη μέση του δρόμου.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές, εκφράζονται φόβοι για πολλούς σοβαρά τραυματισμένους, καθώς το όχημα φαίνεται να παρασέρνει με μεγάλη ταχύτητα τους διαδηλωτές, περνώντας πάνω από τουλάχιστον 2 με 3 άτομα.

Διαδηλωτές που γλίτωσαν από το όχημα της εθνοφρουράς, έσπευσαν να σηκώσουν τους πεσμένους πολίτες, των οποίων η κατάσταση παραμένει άγνωστη.  

Ανταλλαγή πυροβολισμών και χημικά

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, το απόγευμα δεκάδες οπλισμένοι νέοι άνδρες με στρατιωτικές στολές, που συνόδευαν τον Χουάν Γκουαϊδό, αντάλλαξαν πυρά με στρατιώτες που υποστηρίζουν τον Μαδούρο, έξω από την αεροπορική βάση La Carlota.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιώτες που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό και συμμετέχουν στην επιχείρηση για την πτώση του Μαδούρο συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους στρατηγικών εγκαταστάσεων.


Ο Γκουαϊδό είχε διαμηνύσει το μεσημέρι πως άρχισε η «τελική φάση» του σχεδίου του να εκδιώξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να τον υποστηρίξουν.

Αναρίθμητοι κάτοικοι του Καράκας είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη στρατιωτική βάση La Carlota για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Γκουαϊδό.

Mε το πλήθος ενώθηκαν και στρατιώτες, που έφεραν γαλάζιες κορδέλες οι οποίες συμβολίζουν τη "νέα αρχή", όπως δήλωσε ένας από αυτούς στο τηλεοπτικό κανάλι NTN24 της Κολομβίας.

Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter

Ωστόσο αξιωματικός στη βάση Λα Καρλότα δήλωσε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι Telesur ότι οι αναφορές περί «λιποτακτών» είναι λανθασμένες και διαβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο έχουν υπό τον έλεγχό τους τη στρατιωτική βάση.

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια