Η Google καταργεί το συμβούλιο ηθικής σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης που είχε μόλις ιδρύσει

Η Google καταργεί το συμβούλιο ηθικής σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης που είχε μόλις ιδρύσει Facebook Twitter
EPA
0

Η Google κατήργησε το εξωτερικό συμβούλιο ηθικής για θέματα τεχνητής νοημοσύνης που είχε ιδρύσει μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα. 

Το οκταμελές συμβούλιο (Advanced Technology External Advisory Council-ATEAC) είχε συσταθεί στις 26 Μαρτίου.

Σε αυτό συμμετείχαν καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην κυβερνητικά στελέχη και άλλοι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες, ειδικοί σε τεχνολογικά ζητήματα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα προβλήματα ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως, εξαιτίας των διαφωνιών και των επικρίσεων για τη συμμετοχή δύο μελών του. 

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2.300 εργαζόμενοι της Google, καθώς και επώνυμοι εκτός εταιρείας, υπέγραψαν επιστολή που ζητούσε την απομάκρυνση της ρεπουμπλικανής Κέι Κόουλς Τζέιμς από το συμβούλιο. 

Η Τζέιμς είναι πρόεδρος στη συντηρητική «δεξαμενή σκέψης» Heritage Foundation και γνωστή για τους δεσμούς της με τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς και για τις θέσεις της κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση ενός ακόμη μέλους του συμβουλίου, του Αλεσάντρο Ακουίστι, ειδικού σε θέματα ιδιωτικότητας.

«Είναι ξεκάθαρο πως υπό τις παρούσες συνθήκες το συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα θέλαμε. Συνεπώς το καταργούμε και επιστρέφουμε στο τραπέζι του σχεδιασμού», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος της Google.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ