Απεργία την Πρωτομαγιά

Brexit: «Εποικοδομητική η συνάντηση», λένε Μέι και Κόρμπιν

Brexit: «Εποικοδομητική η συνάντηση», λένε Μέι και Κόρμπιν Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Τερέζα Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, η οποία είχε σαν στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή συμφωνία για το Brexit

Η Ντάουνινγκ Στριτ και το Εργατικό κόμμα συμφώνησαν να συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες, ενώ και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για εποικοδομητική συνάντηση.

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος ανέφερε πως «είχαμε μία εποικοδομητική, προκαταρκτική συζήτηση για το πως να τερματίσουμε το αδιέξοδο στο Brexit. Συμφωνήσαμε να σε ένα σχέδιο να δουλέψουμε μαζί ώστε να διερευνήσουμε το εύρος της δυνατότητας συμφωνίας». 

Εκπρόσωπος της Μέι τόνισε πως «και οι δύο πλευρές έδειξαν ευελιξία και δέσμευση στο να τερματιστεί η σημερινή αβεβαιότητα για το Brexit». 

Κάθε πλευρά συμφώνησε να ορίσει μία διαπραγματευτική ομάδα. Αυτές οι ομάδες θα συναντηθούν απόψε για να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο εργασίας και μετά ξανά αύριο σε μια συνάντηση που κυβερνητικές πηγές λένε πως θα είναι «μία πλήρης μέρα εντατικής συζήτησης». 

Νωρίτερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε αναφέρει πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα μικρή παράταση για το Brexit, αν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν ψηφίσει τη συμφωνία αποχώρησης έως τις 12 Απριλίου και πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι «πιο πιθανό». 

Ο Μάρκ Κάρνει, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σχολίασε πως με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο κοινοβούλιο η η πιθανότητα για αποχώρηση χωρίς συμφωνία είναι εξαιρετικά υψηλή και πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πανωλεθρία στα βρετανικά λιμάνια. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ