Νοσοκομείο βιντεοσκοπούσε γυναίκες που γδύνονταν ή εγχειρίζονταν χωρίς τη συναίνεση τους

Νοσοκομείο βιντεοσκοπούσε γυναίκες που γδύνονταν ή εγχειρίζονταν χωρίς τη συναίνεση τους Facebook Twitter
0

Σε μήνυση κατά ενός νοσοκομείου στην Καλιφόρνια προχώρησαν 81 γυναίκες, οι οποίες καταγγέλλουν πως το νοσοκομείο τις βιντεοσκοπούσε χωρίς να το γνωρίζουν κατά τη διάρκεια θεραπειών, εγχειρήσεων ή περιπτώσεων τοκετού. 

Σύμφωνα με τη δικηγόρο των γυναικών, την Άλιστον Γκόνταρντ, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το Sharp Grommsment στην πόλη Λα Μέσα, ενδέχεται να έχουν βιντεοσκοπηθεί συνολικά έως και 1800 ασθενείς. Η δικηγόρος πρόσθεσε πως αναμένει και άλλοι ασθενείς να μηνύσουν το νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, σε τρεις θαλάμους  χειρουργείων του νοσοκομείου είχαν τοποθετηθεί κάμερες που βασίζονται στην κίνηση, με στόχο να καταγράψουν κάποια απόπειρα κλοπής ιατρικού υλικού. 

Όμως, συνεχίζει το κείμενο της μήνυσης, την περίοδο 2012- 2013 οι κάμερες κατέγραψαν και δεκάδες γυναίκες που βρέθηκαν στις χειρουργικές αίθουσες ενώ γδύνονταν, υποβάλλονταν σε εξετάζεις ή ήταν αναίσθητες για να χειρουργηθούν. 

Η δικηγόρος των μηνυτριών ανάφερε πως στα βίντεο δεν υπάρχει ήχος, όμως πως σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται καθαρά το πρόσωπο των γυναικών. 

«Είναι ένα τεράστιο σοκ για τις ασθενείς, που συνοδεύεται από αηδία», λέει η Γκόνταρντ. Πρόσθεσε πως το νοσοκομείο έχει ακόμα στην κατοχή του χιλιάδες τέτοια βίντεο. «Δεν έχει γίνει γνωστό πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα βίντεο ή ποιος τα έχει δει, καθώς το νοσοκομείο δεν φρόντισε για αυτό». 

Οι κάμερες εγκαταστάθηκαν από υπαλλήλους του νοσοκομείου το 2012 στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών, οι οποίες αφορούσαν ισχυρά και ακριβά φάρμακα. 

«Οι τρεις κάμερες εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ασθενών με το να ταυτοποιηθούν τα άτομα που πήραν τα φάρμακα» αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Παρόλο που ο σκοπός ήταν οι κάμερες να καταγράψουν μόνο τα άτομα που θα βρίσκονταν μπροστά στους φωριαμούς για την αναισθησία και θα έκλεβαν τα φάρμακα, κάποιος στιγμές άλλα άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς ήταν ορατά από τις κάμερες».  

Η μήνυση επίσης τονίζει πως εκτός από το να παραβιάσει την ιδιωτικότητα των γυναικών, το νοσοκομεία επέδειξε αμέλεια καθώς το βιντεοσκοπημένο υλικό αποθηκεύτηκε σε υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν από διάφορα άτομα, χωρίς να υπάρχουν κωδικοί ασφαλείας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM